Як зберегти зір при вимушеному вимкненні світла у оселях. Профілактика, котрою не варто нехтувати

Щоб вберегти очі під час вимкнень світла варто дотримуватися певних правил.

Якщо ви працюєте з комп'ютером – уникайте цілковитої темряви. Про це повідомила Національна служба здоров'я.

"Світла від одного монітору недостатньо для очей. Подбайте про правильне альтернативне освітлення", – пишуть у відомстві.

Лампи і ліхтарі радять обирати, щоб вони освітлювали кімнату рівномірним білим кольором. Це найбільш комфортне світло для очей, оскільки імітує денне освітлення.

Подбайте про те, щоб світло рівномірно заповнювало кімнату, а не було спрямоване лише в одну точку.

У жодному разі світло ліхтарів чи ламп не має сильно світити вам в очі. Це може негативно вплинути на зір, викликати додаткове навантаження, сльозотечу.

За можливості замініть свічки на ліхтарі чи акумуляторні лампи – мерехтіння світла може викликати відчуття дискомфорту й втому очей, а також негативно позначається на нервовій системі, повідомляють.

Уникайте кольорового освітлення, зокрема синього (декоративних світильників, гірлянд тощо). Таке світло неприродне і небезпечне для здоров'я очей.

Щогодини робіть п'ятихвилинну перерву від гаджетів.

У цей час корисно виконати вправи для очей (подивитися вгору, вниз, у різні сторони) і частіше дивитися вдалину – це допоможе вашим очам розслабитися.

Зверніться до свого сімейного лікаря, якщо турбує зір. За необхідності він направить до офтальмолога.

Ефект приємно здивує! ТОП-9 продуктів на сніданок, які зроблять день продуктивним

п’ятниця, 22 листопад 2024, 8:44

Сніданок – це важлива частина дня, яка допомагає відновити рівень енергії після ночі та забезпечує організм необхідними поживними речовинами. Для здорового старту обирайте продукти, багаті вітамінами, мінералами та антиоксидантами, які підтримують фізи...

Є секрет! Як приготувати буряк для вінегрету, щоб він став вдвічі смачнішим

п’ятниця, 22 листопад 2024, 8:09

В багатьох салатах використовують буряк. Він має приємну текстуру, досить нейтральний смак коренеплоду та добре поєднується з іншими інгредієнтами. Найчастіше згадують про «Оселедець під шубою» та «Вінегрет». Ще можна приготувати буряк з бринзою, кунжу...