Як зберігати банани, щоб вони залишалися свіжими до 15 днів - лайфхак від почорніння

Досить часто трапляється так, що людина купує недозрілі банани і залишає їх на кухні при кімнатній температурі, а вже за декілька днів викидає їх у смітник, адже фрукт повністю почорнів. Щоб такого не відбувалось, потрібно знати правила зберігання бананів, слідуючи яким цей фрукт може залишатись свіжим до 15 днів. Як саме правильно зберігати банани, нещодавно розповіло видання Mirror, передають Патріоти України.

Там також розповідається, що якщо, все ж таки, банани почорніли, то їх не обов’язково відправляти до смітника. Достатньо просто пекти банановий хліб, або печиво.

Експерти Kitchen Tips Online стверджують, що дотримання одного простого методу зберігання бананів допоможе продовжити їм життя до 15 діб. Для виявлення цього методу був проведений експеримент: придбали дві гілки бананів з одного ящика в одному супермаркеті. Одну з гілок просто поклали на кухні у вазу для зберігання фруктів, а другу поклали до герметичного пакету, додавши в нього кульки для поглинання етилену. Дані кульки поглинають цю газоподібну речовину, що сприяє швидкому дозріванню бананів.

За декілька днів експерименту експерт помітив суттєву різницю між бананами, що просто лежали у вазі, та тими, що зберігались разом із кульками у герметичному пакеті. Виявилось, що банани з вази стали набагато м’якішими, в той час, як банани з пакету залишились та тій самій стадії дозрівання.

Як потрапити на прийом до лікаря без направлення

неділя, 23 лютий 2025, 13:01

Покрокова інструкція як звертатися до лікарів широкого та вузького профілів. У сучасній системі охорони здоров’я прийом до лікаря зазвичай передбачає наявність направлення від сімейного доктора або терапевта. Це потрібно для впорядкування медичної допо...

А ви це знали? Навіщо заморожують хліб перед вживанням

неділя, 23 лютий 2025, 13:00

Дехто заморожує хліб перед вживанням. Дізнавшись причину, ви, ймовірно, також візьмете цю звичку на озброєння, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Справа в тому, що після заморожування в хлібі збільшується вміст клітковини порівняно зі свіж...