Як зберігати диню влітку - залишиться свіжою та ароматною!

Крім того, що диня просто смачна, вона містить мало калорій та багато поживних речовин. Але після того, як ви розрізали диню, вона зберігається дуже недовго - на превеликий жаль любителів цього солодкого та ароматного плоду, передають Патріоти України.

Термін зберігання баштанних культур у розрізаному вигляді не дуже великий. Деякими нюансами, які допоможуть зберегти свіжість та аромат дині на триваліший час, поділився портал today.ua.

Як зберігати диню в холодильнику

Щоб зберегти диню в холодильнику, вам знадобиться одна з таких речей:

  • пластиковий або скляний контейнер із кришкою;
  • харчова плівка;
  • пакети для заморожування.

Шматочки розрізаної дині помістіть у пластиковий або скляний контейнер. Щільно закрийте кришкою та поставте в холодильник. Якщо кришки немає, затягніть краї харчової плівкою. Основний момент тут — не допустити проникнення повітря, щоб плід не вбирав інші запахи з холодильника.

Деякі господині заморожують диню. Для цього розкладіть шматочки в пакети для заморожування в один шар, вичавте з них повітря і помістіть в морозилку.

Як зберігати диню цілком

Диню, яку ще не розрізали, зберігайте в прохолодному і темному місці, що добре провітрюється. Якщо плід ще недозрілий, можете помістити його на сонце на кілька днів. Але не перетримуйте — у випадку, коли на дині з’являються м’які місця або вм’ятини, вона стає переспілою. Про стиглість плода сигналізує глухий звук, якщо по дині постукати кісточками пальців.

А ви це знали? Коли треба солити картоплю під час смаження

субота, 27 липень 2024, 21:12

Хочете картоплю зі смачною золотою скоринкою? Для цього треба не тільки правильно обробити саму картоплю, а й своєчасно її солити, щоб не було ефекту вареного овоча, передають Патріоти України. У вас вийде хрумка скоринка, якщо ви посолите картоплю піс...

Лише спробуйте! Ось що слід пити на ніч, щоб швидко схуднути і позбутися живота

субота, 27 липень 2024, 17:48

Аби позбутися зайвої ваги без жодних зусиль, дієтологи рекомендують включити до раціону ці корисні напої, але варто пам’ятати, що вони не замінять повноцінного харчування, передають Патріоти України. Розповідаємо, які напої треба пити на ніч, щоб зайві...