Як зберігати яблука всю зиму - нюанси зберігання в квартирі і в погребі

У кінці серпня і на початку вересня в українських садах дозрівають яблука. При звичайних умовах яблука починають гнити через кілька днів. Але якщо дотримуватися деяких хитрощів, то фрукти можна зберегти свіжими до зими, передають Патріоти України.

Для тривалого зберігання підходять пізні сорти яблук - у ранніх занадто тонка шкірка. Літні сорти можуть зберігатися не більше місяця, а зимові пролежать півроку.

Як збирати яблука для тривалого зберігання

Зривати яблука для зберігання краще в середній стадії стиглості. Такі яблука легко відокремлюються від дерева, але ще не повністю отримали свій колір і смак. Визначити середньостиглі яблука можна, розрізавши один фрукт: насіння має був світло-коричневим, а не білим або темним.

Ось кілька правил збору яблук для зберігання.

  1. За кілька днів до збору яблук не поливайте яблуні водою.
  2. Для збору врожаю краще вибрати сухий і прохолодний день.
  3. Яблуко краще зривати разом з плодоніжкою - тоді воно буде зберігатися довше.
  4. Чи не протирайте і не мийте яблука, щоб не змити захисний шар воску.
  5. Для довгого зберігання підходять тільки зірвані яблука, а не підібрані з землі.

Як зберігати яблука в погребі чи підвалі

Темне і прохолодне приміщення ідеально підходить для довгого зберігання яблук. Фрукти рекомендується зберігати в дерев'яних ящиках, картонних коробках або на стелажах. Невеликі партії фруктів (до 4 кг) можна викласти в поліетиленовий пакет з дірками і підвісити до стелі.

Для довгого зберігання плоди викладають в ємність і перекладають шари яблук піском деревною стружкою, папером або сухим піском. А ось солому використовувати не рекомендується - через неї яблука неприємно пахнуть.

Важливо: яблука не можна зберігати в погребі поруч з картоплею, інакше вони покриються плямами і почнуть гнити.

Як зберігати яблука в квартирі

Для зберігання вдома виберіть прохолодне і сухе місце. Фрукти можна розкласти по непотрібним картонним ящикам або дерев'яним коробкам. Яблука чудово зберігаються до весни в холодильнику в ящику для фруктів, але не поруч з овочами.

Яблука рекомендується розподілити на невеликі партії вагою 3-4 кг. Фрукти мають бути одного сорту. Розкладіть по пакетам фрукти і зав'яжіть пакет. Зробіть кілька дірок в упаковці, щоб яблука не згнили. Пакети з яблуками викладіть у великі ящики і зберігайте на підлозі, або поставте в холодильник.

Ще один ефективний спосіб зберігання яблук - в папері. Кожен фрукт оберніть в папір або газету і поставте хвостиком вгору в ящик. Також фрукти в папері можна викласти в холодильник.

От у чому секрет! Як варити курячу грудку, щоб вона була соковитою

середа, 8 травень 2024, 10:09

Дуже часто господині скаржаться на складність приготування соковитої курячої грудки, передають Патріоти України. Нерідко страва виходить сухою, тому що не зберігає в собі соки. Пов’язано це з помилками, які може допустити кулінар-початківець. Помилки м...

Не робіть так! Через які три інгредієнти млинці виходять жорсткими і несмачними

середа, 8 травень 2024, 9:08

Не у всіх господарок виходить приготувати смачні млинці з першого разу. Лише методом проб та помилок можна знайти “свій” рецепт з ідеальним співвідношенням продуктів, передають Патріоти України. Під час кулінарних експериментів багато хто пробує різні ...