Як зберігати хліб, щоб він не пліснявів - лайфхак французьких господарок

Термін придатності багатьох продуктів залежить від того, як ми їх зберігаємо. Якщо зберігати хліб неправильно, він швидко зачерствіє, а ще на ньому може утворитися цвіль, передають Патріоти України.

Якщо ви не хочете викидати хліб, то важливо врахувати низку нюансів. Про лайфхак, завдяки якому хліб довше залишатиметься свіжим, пише видання Express. Головна річ, яка вам знадобиться, це бавовняний мішечок. Такий спосіб зберігання хліба вважається звичним у Франції.

Так, бавовняний мішок для хліба – надзвичайно популярний та екологічний спосіб зберігання цього продукту. Пакети для хліба, які стають все популярнішими, зберігають продукти в шафі ще свіжішими. Насправді мішки для хліба використовуються французькими господарками вже багато років. Овочі та фрукти також можна зберігати в бавовняних мішечках, щоб вони залишалися свіжими.

Як зберегти хліб свіжим

Крім використання бавовняної обгортки, дотримуйтесь інших правил зберігання хліба.

  1. Не зберігайте його в пластиці, тому що він не дає випічці "дихати". Пластик може затримувати вологу в хлібі, створюючи умови, в яких цвіль процвітає.
  2. Використовуйте хлібницю. Класична хлібниця не просто так є основним кухонним атрибутом. Прохолодне та темне приміщення ідеально підходить для зберігання свіжого хліба.
  3. Уникайте світла. Світло сприяє цвілі. Зберігати буханець на сонячному столі — не найкраща ідея.

Пліснява у ванній? Ось як швидко позбутися її назавжди

вівторок, 7 жовтень 2025, 16:12

Пліснява у ванній - не лише неприємний вигляд і запах, а й серйозна загроза здоров’ю. Висока вологість і недостатня вентиляція створюють ідеальні умови для її появи. Але існують прості способи позбутися цього небажаного гостя, передають Патріоти Україн...

Ви готуєте курку неправильно! Шефи розкрили головний секрет

вівторок, 7 жовтень 2025, 12:05

Скільки разів куряча грудка виходила сухою та прісною? Троє шеф-кухарів поділилися одним простим секретом, який робить курку ніжною, соковитою та ароматною, передають Патріоти України. Всі троє кухарів радять: не маринуйте, а засолюйте. Засолювання змі...