Кажуть, що хліб - усьому голова. І хоча для його приготування потрібен мінімальний набір продуктів - борошно, вода й дріжджі, - він вважається однією з головних страв на столі, передають Патріоти України.
В цілому, зберігати при кімнатній температурі пшеничний хліб рекомендується близько 40 годин, а житній - не довше трьох діб. Але продовжити "життя" цього незамінного на наших столах продукту можна. І ми вам розповімо лайфхаки як зберігати хліб правильно.
Існують кілька базових правил, які можуть підказати, де зберігати хліб на кухні:
Ще один лайфхак полягає в тому, що випічка перед відправкою в хлібницю або інше місце зберігання повинна повністю охолонути. А це процес нешвидкий - години три займе точно.
Любите красиві хлібниці? Зверніть увагу на зроблені з берести і ялівцю, оскільки вони володіють хорошими антисептичними властивостями.
Уникнути появи цвілі допоможуть шматочок цукру або солі. Загорніть щось із цього в мішечок і покладіть до хлібниці. Також вони допоможуть підтримувати однаковий рівень вологості, вбираючи зайву.
Зберегти хліб на довгий час допоможе полотняний мішечок: загорніть у нього випічку і покладіть так до хлібниці. Допускається зберігання хліба в целофановому пакеті, але важливо завжди використовувати новий чистий пакет, і зробити в ньому отвори для вентиляції, щоб продукт не "задихнувся"
Також зберігайте білий і чорний хліб окремо, тоді й запахи не змішаються, і свіжість збережеться на довше. Якщо хлібниця одна, то загорніть різні види в різні мішечки або папір для випічки.
Власне, ці поради дають відповідь на одне з популярних питань про те, чи можна зберігати хліб не в холодильнику. Як бачимо, можна.Чи потрібно зберігати хліб в холодильнику - основні правила
Тепер же розглянемо питання, чи можна влітку зберігати хліб в холодильнику, і дізнаємося, як правильно це робити.
Зберігати випічку в холодильнику, в цілому, можна. Хліб любить прохолодне темне місце, а влітку на кухні домогтися цього складно. Але потрібно розуміти деякі особливості, серед яких - погіршення смаку випічки. І хоча й кажуть, що хліб у холодильнику можна тримати тиждень, краще не використовувати такий варіант для тривалого зберігання.
Також не варто зберігати хліб у холодильнику в целофановому пакеті - він може швидко запліснявіти, а підвищена вологість, яка з'явиться в закритому пакеті, зробить його "сирим".
Хліб можна заморозити! У такому вигляді він може зберігатися до кількох місяців, не втрачаючи властивостей. Для цього загорніть його у фольгу і покладіть у поліетиленовий пакет. Але коли будете закривати, постарайтеся прибрати якомога більше повітря з нього.
Тільки пам'ятайте, що заморожений хліб після того, як ви його дістали, слід вжити протягом двох годин. Тому рекомендуємо заморожувати не цілі буханки, а нарізаний на шматочки. Це прискорить процес розморожування, і дозволить відразу поділити його на потрібні порції.
Підсумовуючи, нагадаємо, що якщо говории про те, чи можна зберігати хліб при кімнатній температурі, то так, але пам'ятайте, що термін його придатності становить до трьох діб і все ж краще, якщо це буде прохолодне місце. Також можна зберігати в холодильнику або заморозити, але позиція автора в цих питаннях залишається незмінною - купуйте менше, частіше, але завжди свіже.
Родзинки — це не лише смачна закуска, а й корисне джерело антиоксидантів, яке може покращити здоров'я травлення та серця. Їх зручно вживати у вигляді перекусу та легко додати до раціону, навіть у порівнянні зі свіжими фруктами, передають Патріоти Украї...
Православне свято 22 листопада за новим календарем (5 грудня за старим) - день пам'яті святителя Прокопія, який володів даром чудотворення і привів у християнську віру чимало людей (У народі - Прокоп'єв день, - Патріоти України). Українські віряни тако...