Як зберігати сало - хитрий дідівський трюк з фольгою

Попри те, що у шанувальників цієї закуски смачне сало практично не залежується, та все ж слід розібратися, як його правильно зберігати. Особливо це стосується того, як довго продукт "тримається" при кімнатній температурі і скільки - в холоді, передають Патріоти України.

Краще не нехтувати головними особливостями зберігання сала. Як це робити правильно, розповіли на порталі "Главред".

Скільки зберігається сало в холодильнику

В основному ми зберігаємо сало в холодильнику або морозильній камері. Це стосується і копченого, і солоного сала. Не слід забувати прості правила:

  • у холодильнику солоне сало зберігається до трьох місяців;
  • у морозильній камері — не більше одного року.

Де краще: в холодильнику чи морозилці?

Все залежить від того, як швидко ви плануєте його з’їсти. Особливо це стосується копченого сала — воно має дещо інший термін зберігання, тому не варто залишати ароматний шматочок на потім. Загалом же правила такі:

  • сире сало в морозилці зберігається близько 2 місяців;
  • копчене сало в холодильнику — близько 3 місяців.

У чому краще зберігати сало

Як і будь-який інший продукт тваринного походження, сало для тривалого зберігання необхідно ізолювати від навколишнього середовища. Можна просто помістити його в пакет і щільно загорнути, щоб він не пропускав повітря. Так продукт довше збережеться і буде тішити вас своїм смаком.

Як зберігати копчене сало в домашніх умовах

Найдовший термін зберігання забезпечить морозильна камера. Як це робити, описано вище. Однак є один нюанс, який стосується саме копченого сала — перед тим, як помістити продукт в морозилку, кожен шматок загорніть у фольгу або харчову плівку — обов’язково у три шари.

Врожаю не буде! Названо сорти картоплі, які не рекомендують садити українцям

субота, 22 лютий 2025, 19:06

Є такі види картоплі, які експерти в жодному разі не рекомендують садити, бо врожаю можна де дочекатися, передають Патріоти України з посиланням на РБК. Не рекомендовано висівати картоплю, яка дала мало урожаю минулого сезону. Перед висаджуванням бульб...

Не робіть помилок! Коли лаврове листя може зіпсувати страву

субота, 22 лютий 2025, 17:28

Лавровий лист – одна з найпопулярніших спецій, яку додають у супи, тушковані страви та соуси. Його аромат глибокий і насичений, але неправильне використання може зіпсувати смак страви, зробивши її гіркою. Варто розібратись, коли саме слід додавати лавр...