Як зберігати сир, щоб він довго залишався смачним - головні правила та маленькі хитрощі

Нещодавно куплений шматочок сиру став не таким смачним, змінив запах і навіть встиг покритися білим нальотом? Можливо, він ще згодиться у гарячих стравах, салатах чи сирних соусах. Але як звичайну нарізку використовувати його вже не захочеться, передають Патріоти України.

"Телеграф" знайшов кілька корисних порад і лайфхаків, як правильно зберігати сир, щоб не тільки не допустити його псування, але й зберегти оригінальний смак та привабливий вигляд. Це допоможе вам уникнути повтору помилок у зберіганні цього пікантного та недешевого кисломолочного продукту.

Не пропустіть термін придатності

Якщо ви напишете маркером або приклеїте на упаковку з сиром наклейку з датою покупки, слідкувати за терміном придатності буде набагато простіше.

Оптимальна температура для сиру

Сири важливо зберігати за температури повітря 3-8°C. Це може бути холодильник, підвал чи льох. Уникайте різких перепадів температури, щоб сир не змінив свою структуру і смак. А ось морозилка може зіпсувати його консистенцію.

Не всякий посуд придатний для зберігання

Тримати сир можна в пергаменті, а також скляному, керамічному, емальованому посуді. А ось пластик зовсім не рекомендується для тривалого контакту із сиром.

Сир має бути закритим

Якщо поблизу лежать ароматні продукти, сир без упаковки обов’язково натягне навколишні запахи, і змінить свій власний.

Як зберігати сир у пакеті

Продукт не варто залишати в поліетилені довше, ніж на 2-3 дні, інакше він може стати липким та запліснявіти. Краще спочатку помістити його в папір, а вже потім у пакет. А ще покладіть разом із ним шматочок цукру – це вбереже сир від плісняви.

Як правильно подати сир

Дістаньте сир заздалегідь, приблизно за 1 годину — він відновить свій природний запах і смак. А ось нарізати сир краще безпосередньо перед подачею на стіл.

Зробіть сирні чіпси

Якщо ви бачите, що не зможете витрачати куплений сир, радимо його висушити, нарізавши тонкими слайсами та розклавши на тарілці. Так сир затвердіє, покриється крапельками олії та стане схожим на чіпси. Він набуде своєрідного смаку, але такий спосіб збереже його від псування.

Перевірте себе! Тест у картинці визначить, чого вам не вистачає для щастя

четвер, 18 квітень 2024, 18:12

Кожна людина постійно чогось хоче і прагне нових цілей. Однак не всім вдається зрозуміти, що саме нам потрібно для того, щоб відчути щастя, легкість та гармонію у собі, передають Патріоти України. Психологічний тест у картинці визначить, чого потребує ...

Що підготувала вам доля? Цей тест у картинці визначить ваше майбутнє

четвер, 18 квітень 2024, 17:12

Якщо ви намагалися дізнатися, що на вас чекає у найближче майбутнє, тоді цей тест якраз для вас. Психологічний тест у картинці допоможе знайти відповідь на болючі питання. Можливо, доля приготувала сюрпризи, проте варто знати, чи вони приємні, передают...