
Рослинна олія, як і багато інших продуктів, не любить світло, передають Патріоти України.
Олія погано переносить зберігання на відкритій поличці, перепади температури та попадання кисню.
Ці фактори стають причиною того, що вона швидко псується: втрачає смакові якості та корисні властивості.
Зберігання соняшникової олії – це комплекс нескладних правил, дотримуючись яких вдасться зберегти цінний продукт якомога довше.
Зберігання соняшникової олії в домашніх умовах
Олія використовується для приготування соусів, десертів та салатів. Відкриту пляшку соняшникової олії потрібно берегти від вивітрювання та окиснення.
Не кожну олію можна зберігати в пластмасовій тарі. Все залежить від способу виробництва.
Олія добре зберігатиметься при температурі від 8 до 18 градусів тепла, також не зіпсується і до мінус 3.
Пляшечку олії краще тримати подалі від плити, підвіконня та столу. Для неї шкідливі перепади температури та сонячні промені.
Олія не повинна знаходитись біля спецій, там, де стоять відкриті перець, кориця та лавровий лист.
Оптимальний варіант для зберігання – темна шафка, де сухо та невисока температура.
Домогосподарства, які намагаються зекономити на рахунках за електроенергію, попередили, що вимикати Wi-Fi-роутер на ніч - не найкраща ідея. Експерти пояснюють, що така "економія" може обернутися повільнішим інтернетом, додатковими витратами та навіть р...
Найчастіше причина не в якості грибів, а в надмірному смаженні, особливо сушених білих грибів. Легке підрум’янення може зробити суп гірким, оскільки гіркота переходить у бульйон, передають Патріоти України.