Як збільшити урожай картоплі вдвічі - одне важливе правило

Вважається, що складно зібрати хороший урожай картоплі на маленькому городі - площа не дозволяє "розігнатися". Однак правильний догляд може виправити ситуацію - розповідаємо, як збільшити урожай картоплі, передають Патріоти України.

Картопля дуже вимоглива до вологості грунту, особливо в період з моменту появи бутонів і поки не перестане рости бадилля. Це той самий час, коли закладається майбутній урожай, і якщо картоплі буде не вистачати вологи, то бульб буде мало.

Як правильно поливати картоплю

Кращий час для поливу - вечір. Буває, що картоплю поливають вранці, але це не найкращий варіант: якщо волога на листках не просохне, то вони отримають сонячні опіки.

Під кущ потрібно виливати 3 л води, іноді більше - кількість залежить від того, який грунт. Піщаний і супіщаний буде брати більше вологи, суглинок або торф'яний - менше.

Другий момент: щоб підвищити врожайність, можна підгодувати картоплю під корінь, коли формуються бутони. Для підгодівлі змішують 3 ст. л. золи і 1 ч. л. сульфату калію - цієї кількості достатньо на 1 погонний метр грядки.

Як часто можна поливати картоплю

Тут слід орієнтуватися не тільки на грунт, але також клімат і погоду. Якщо клімат вологий, то картоплі буде досить "сухого поливу" - розпушування. Від нього користі буде навіть більше, так як волога затримується в грунті і поліпшується надходження повітря. Якщо клімат жаркий або дуже посушливий сезон, а грунт - піщаний, то без поливу врожаю не бачити.

Несподіваний кулінарний лайфхак: Навіщо класти на деко бананову шкірку при запіканні м’яса

субота, 11 травень 2024, 10:08

Запікання в духовці – один з найпопулярніших варіантів термічної обробки м’яса. Однак перед тим, як викласти м’ясні шматочки на деко, варто скористатися одним маловідомим лайфхаком. Йдеться про використання бананової шкірки. Досвідчені кулінари давно д...

Ви будете здивовані! Названо фрукт, який за користю для здоров'я випереджає 27 головних "конкурентів"

субота, 11 травень 2024, 9:59

Нещодавно в Токіо було проведено дослідження. Вчений одного з японських університетів, Айк Аракелян, визначив, що найкориснішим фруктом у світі є ківі. Науковець зазначає, що цей фрукт містить у своєму складі набагато більше корисних речовин, ніж 27 йо...