Як збільшити урожай огірків і помідорів на 30% - знадобиться популярний інгредієнт

Підготовка насіння до висівання у ґрунт - дуже важливий етап вирощування урожаю, адже від неї багато в чому залежить здоров’я рослин. І один засіб може дуже допомогти зробити насіння огірків та помідорів міцнішим, передають Патріоти України.

йдеться про звичайну харчову соду. Обробка нею насіннєвого матеріалу може допомогти з однією з найпоширеніших проблем городників – хворобами рослин.

Як обробляти насіння содою

Сода здатна очистити насіння і зробити його більш стійким. Але під час содового замочування важливо дотриматись всіх пропорцій, щоби не нашкодити посадковому матеріалу.

Розводити соду необхідно з розрахунку 10 грамів засобу на 1 літр води. Насіння огірків та помідорів необхідно помістити у розчин на добу. Після цього матеріал дістають і ретельно промивають чистою водою. Потрапляння залишків соди у ґрунт може серйозно нашкодити рослині. Так само, як і її надлишок у розчині. Саме тому вказаної пропорції треба дотримуватись строго.

Після промивання насінини підсушують природним способом, вони мають стати сипучими і не склеюватись. Після цього можна висівати рослини.

Содове обприскування від борошнистої роси та грибниці

Соду можна використовувати і у догляді за дорослими рослинами. Вона добре долає такі захворювання, як борошниста роса та грибниця. Але концентрація розчину має бути зовсім невелика – всього 50 грамів соди на 10 літрів води. Якщо її перевищити, це може обпалити листя.

А ви це знали? Скільки років можна зберігати консервацію

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:28

Напевно, у кожної української господині стоїть кількадесят баночок домашніх заготовок у погребі. Адже консервація - це чудовий спосіб зберегти смак та користь продуктів упродовж кількох років, передають Патріоти України. Втім, варто бути обачними і сл...

Просто оберіть картинку! Яким словом вас можна описати - тест на визначення особистості

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:12

У світі немає двох ідентичних особистостей, кожна людина неповторна і унікальна. Однак часто деякі риси характеру йдуть в парі. Тому уподобання людини можуть розповісти про її характер, передають Патріоти України. Цей простий тест визначить, яким слово...