Як збивати яйця для пишного омлету - бабусин метод

Краще страви, ніж омлет, для сніданку просто не знайти. Яйця - дуже корисні для здоров’я, а ще вони ситні та некалорійні, передають Патріоти України.

Залишилося тільки дізнатися, як приготувати пишний та високий омлет, який не осідає після приготування.

Подробиці

Головний секрет пишного омлету – правильне збивання яєць.

Якщо ви збиваєте яйця в піну блендером чи міксером, у цьому ваша помилка.

Чим більше піни, тим більша ймовірність, що омлет осяде.

Щоб такого не сталося, збивати яйця потрібно бабусиним методом – виделкою, помішуючи до однорідної суміші. Тобто не збиваємо, а перемішуємо.

Яєць та молока в омлеті має бути порівну. Якщо у вас немає кухонних ваг, щоб зважити продукти, скористайтеся наступною порадою.

Налийте в половину шкаралупи від яйця молоко і вилийте його в миску. Повторіть.

Так вийде одне куряче яйце та одне «яйце» молока.

Якщо ви кулінар-початківець, не додавайте до страви крохмаль, м’ясо, овочі, зелень, гриби.

Ці інгредієнти лише обтяжують омлет та не дають йому піднятися.

Вибирайте сковороду з товстим дном та високими краями.

А ще краще приготувати омлет у мультиварці, тоді він точно вийде пишним.

Коли омлет вже готовий, не поспішайте відразу подавати його на стіл. Залишіть омлет на 2-3 хвилини на плиті, щоб він не осів через перепад температур.

Інакше - проблеми: Яку суму можна переказувати на картку без податку та комісії

субота, 7 червень 2025, 23:25

Перекази з картки на картку в Україні давно стали звичними для мільйонів громадян. Люди щодня надсилають гроші родичам, друзям або оплачують послуги. Але не всі знають, які суми можна переказувати без ризику отримати штраф від податкової або платити по...

Це справді працює! Як врятуватися від набряків ніг влітку - дієві поради

субота, 7 червень 2025, 9:59

Набряки ніг влітку — часта проблема, особливо у спеку, коли судини розширюються, а рідина затримується в тканинах. Ось дієві поради, як полегшити або запобігти цьому, передають Патріоти України. Норма: 1,5–2 л чистої води на день (без врахування чаю, к...