Як збивати яйця для пишного омлету - бабусин метод

Краще страви, ніж омлет, для сніданку просто не знайти. Яйця - дуже корисні для здоров’я, а ще вони ситні та некалорійні, передають Патріоти України.

Залишилося тільки дізнатися, як приготувати пишний та високий омлет, який не осідає після приготування.

Подробиці

Головний секрет пишного омлету – правильне збивання яєць.

Якщо ви збиваєте яйця в піну блендером чи міксером, у цьому ваша помилка.

Чим більше піни, тим більша ймовірність, що омлет осяде.

Щоб такого не сталося, збивати яйця потрібно бабусиним методом – виделкою, помішуючи до однорідної суміші. Тобто не збиваємо, а перемішуємо.

Яєць та молока в омлеті має бути порівну. Якщо у вас немає кухонних ваг, щоб зважити продукти, скористайтеся наступною порадою.

Налийте в половину шкаралупи від яйця молоко і вилийте його в миску. Повторіть.

Так вийде одне куряче яйце та одне «яйце» молока.

Якщо ви кулінар-початківець, не додавайте до страви крохмаль, м’ясо, овочі, зелень, гриби.

Ці інгредієнти лише обтяжують омлет та не дають йому піднятися.

Вибирайте сковороду з товстим дном та високими краями.

А ще краще приготувати омлет у мультиварці, тоді він точно вийде пишним.

Коли омлет вже готовий, не поспішайте відразу подавати його на стіл. Залишіть омлет на 2-3 хвилини на плиті, щоб він не осів через перепад температур.

Як правильно мити волосся для об’єму? Простий трюк, який змінює все!

п’ятниця, 19 вересень 2025, 7:15

Здається, що спосіб миття волосся не має значення - головне добре промити й змити шампунь. Але, як пояснює трихолог Ольга Понятовська, поза під час миття та порядок нанесення засобів догляду можуть істотно впливати на здоров’я та об’єм волосся, передаю...

Народні прикмети на 19 вересня. Українці цього дня зранку традиційно вживали мед та пригощали ближніх

п’ятниця, 19 вересень 2025, 7:09

19 вересня за новим церковним календарем (2 жовтня за старим) - день пам'яті благовірного князя Ігоря (Георгія) Чернігівського та Київського і мучеників Трохима, Доримедонта і Зосими Пустельника. За старим календарним стилем - що можна і не можна на чу...