Як зі сметани приготувати соус, смачніший і корисніший за майонез

Майонез дуже смачний продукт, проте не дуже корисний для здоров’я через високу калорійність та численні шкідливі добавки (якщо він не домашній). Надмірне вживання майонезу з високою ймовірністю негативно позначиться на стані організму і на фігурі, передають Патріоти України.

На щастя, майонезу є більш корисна альтернатива – сметана. І досягти того, щоб кисломолочний продукт став нагадувати за смаком майонез (або навіть перевершив його за своїми смаковими якостями), дуже просто: достатньо використовувати два інгредієнти.

Які продукти перетворять сметану на майонез

  1. У склянку (200 грамова), майже повністю заповнену густою сметанною масою, треба спочатку покласти один подрібнений яєчний жовток з круто звареного яйця. Жовток потрібно натерти на тертушці.
  2. Після цього в склянку треба відправити пастоподібну гірчицю. Однієї чайної ложки цього продукту буде цілком достатньо.
  3. За бажанням додати подрібнений чаник та кріп.
  4. Далі масу треба перемішати ложкою. Сметана набуде світло-жовтого відтінку і перетвориться на соус, що відрізняється помірною гостротою та гірчинкою.

У плані гарного смаку, відмінної консистенції та користі приготовлена маса помітно перевершуватиме магазинний майонез. Спробуйте!

Вхід Господній в Єрусалим (Вербна неділя): Історія свята. Традиції та головні заборони дня

неділя, 13 квітень 2025, 0:10

Вхід Господній в Єрусалим (в українському народі традиційна назва - Вербна неділя). Це свято асоціюється з приходом весни і наближенням Великодня. Його завжди відзначають з радістю і нетерпінням, хоча історія дня зовсім не щаслива. Відзначають його в о...

Секретний "ключ": Що про людину говорить взуття, яке вона обирає

субота, 12 квітень 2025, 13:07

Наступного разу, коли ви виходитиме з дому, уважніше подивіться на своє взуття – воно може розповісти про вашу особистість більше, ніж ви думаєте, передають Патріоти України. За словами провідного поведінкового психолога Джо Хеммінгса, взуття на може б...