Як знизити тиск у домашніх умовах: ТОП-5 народних засобів

Високий тиск або гіпертонія частіше зустрічається у людей, які живуть в постійних стресах, мають погані звички і нерегулярно харчуються, передають Патріоти України.

Артеріальний тиск вважається високим або підвищеним, якщо систолічний кров'яний тиск дорівнює або перевищує позначку 140, діастолічний кров'яний тиск дорівнює або перевищує 90. Знизити тиск можуть допомогти народні методи, але при першій можливості звертайтеся до лікаря.

Полоскання ніг

У домашніх умовах можна пополоскати ноги приблизно дві хвилини в тазику з холодною водою. Як альтернатива – потримайте під холодною водою руки кілька хвилин. В кінці процедури можна побризкати на обличчя холодною водою і прикласти змочену ганчірку на сонячне сплетіння.

Чай з м'ятою

Також досить поширеним засобом від підвищеного тиску є звичайний чай з м'ятою або суміш зі склянки мінеральної води, столової ложки меду і соку половини лимона. Випити напій потрібно за один прийом. Тиск знижується на 15-20 пунктів протягом 20-30 хвилин.

Лимон, мед і часник

Візьміть півсклянки меду, лимон перетріть на тертці разом зі шкіркою. Потім додайте п'ять зубчиків часнику і все це розмішайте. Цю суміш поставте в темне місце на тиждень. Приймайте 3 рази на день по одній чайній ложці. Зберігайте лікувальний засіб в холодильнику.

Журавлина

Чудове народний засіб від підвищеного тиску - ягоди журавлини. Дві склянки журавлини змішайте з 100 грамами цукру, нагрійте і доведіть до кипіння. Приймайте перед їжею по одній склянці.

Дихайте глибше

Щоб трохи знизити тиск, потрібно робити спеціальну дихальну вправу. Глибоко вдихніть, а потім повільно видихайте протягом 5-7 секунд. Через 1-2 хвилини такої гімнастики тиск повинен дещо знизитися.

Родина оцінить! Як приготувати смачну альтернативу сирникам з кисломолочного сиру і яблук

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:10

Якщо є яблука та кисломолочний сир, можна приготувати цілу гору всіляких десертів, починаючи з тих самих сирників. Але коли сирники неабияк набридли або чимось треба зустріти несподіваних гостей, то приготуйте шарлотку з яблуками. Ніякого клопоту, а вс...

А ви це знали? Який вид вершкового масла найкорисніши

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:50

Деякі види продукту - це просто маргарин, який видають за вершкове масло недобросовісні виробники, передають Патріоти України. Вершкове масло – це саме той продукт, який ми вживаємо щодня. Ми намащуємо його на бутерброди, додаємо до різноманітних стра...