Як зробити ароматизатор для шафи своїми руками - цікава ідея

Аромати для дому здатні створити особливий затишок, а часом навіть залишитись з вами і поза його межами, якщо це, наприклад, аромат, який залишається на одязі після зберігання у шафі, передають Патріоти України.

Такі засоби можуть слугувати одразу кільком цілям – відлякувати міль, захищати одяг від неприємного запаху, який може з’явитись під час тривалого зберігання, а також просто створювати приємну атмосферу.

Звісно, можна придбати готовий ароматизатор, але він не завжди буде повністю відповідати вашим смакам і швидше за все міститиме хімічні компоненти. OBOZ.UA розповідає, як виготовити такий засіб для шафи самотужки із натуральних складників.

Все, що вам знадобиться, це:

  • сода;
  • ваша улюблена ефірна олія;
  • невеличка ємність;
  • харчова фольга.

Приємний запах у шафі забезпечить ефірна олія, яку ви можете обирати на свій смак. А сода стане для неї надійним емульгатором, щоби ароматизатор довго зберігав свої якості. Експерти рекомендують особливо звернути увагу на олію лаванди, адже цей запах добре відлякує міль. Але підійдуть також цитрусові запахи, м’ята, евкаліпт, будь-яка хвоя – спокійно орієнтуйтесь на свій особистий смак.

Щоби зібрати ароматизатор, насипте у маленьку ємність невелику кількість соди – чайної ложки або двох буде цілком достатньо. На соду нанесіть кілька крапель олії, щоби порошок був нею ледь зволожений. Далі накрийте ємність фольгою і проробіть у ній кілька отворів за допомогою зубочистки.

Таку ємність потрібно розмістити у шафі так, щоби вона не заважала діставати звідти речі. Наприклад, на верхній полиці, де лежить одяг не по сезону.

Заміняти саморобний ароматизатор потрібно, коли ви відчуєте, що старий почав втрачати свої властивості. В такому разі дістаньте ємність і наповніть її содою з ефірною олією знову.

Все дуже просто! Як приготувати натуральний дезодорант для чутливої шкіри

четвер, 26 вересень 2024, 23:10

Існує безліч рецептів приготування натурального дезодоранту, але цей цікавий тим, що в ньому, на відміну від інших, взагалі не використовується харчова сода, яка може викликати подразнення шкіри, передають Патріоти України. На сторінці Herbal Academy р...

А ви це знали? Скільки потрібно рухатися, якщо у вас сидяча робота - дослідження вчених

четвер, 26 вересень 2024, 18:48

Вчені підрахували, скільки вправ потрібно робити в день, щоб "компенсувати" сидячу роботу. Згідно з дослідженнями, до 40 хвилин фізичної активності щодня є правильним обсягом, щоб збалансувати 10 годин сидіння на місці, передають Патріоти України. Щопр...