Як зробити деруни золотистими - секрет, яким користуються бабусі

Деруни - одна з найвідоміших страв нашої кухні. Однак вони мають величезну популярність і в багатьох інших країнах, передають Патріоти України

Вони відрізняються приємним смаком, який стає ще яскравішим у поєднанні зі сметаною або соусами.

Подробиці

Однак часом страва не набуває апетитного зовнішнього вигляду.

Пов’язано це з тим, що навіть нещодавно натерта картопля може стати сірого кольору. Іноді неприємний відтінок зберігається навіть після смаження.

Втім, вирішити проблему дуже легко. Деруни будуть «золотисті», якщо додати в них секретний інгредієнт.

Що потрібно додати в терту картоплю

Терта картопля швидко стає золотистою на сковорідці, якщо поєднується з додатковим компонентом.

Йдеться про цибулю, яку слід попередньо подрібнити.

Саме цей овоч зупиняє процес зміни кольору тертої картоплі. У результаті смажені деруни набувають апетитної скоринки «правильного» відтінку.

Проте не всім людям подобається цибульний присмак у дерунах. В цьому випадку на допомогу прийде сметана.

На дві картоплини додайте кілька ложок цього кисломолочного продукту. За рахунок цього інгредієнта страва набуде не лише «золотистості», а й ніжності.

А ви це знали? Що буде з організмом, якщо їсти гречку щодня

неділя, 15 червень 2025, 17:35

Якщо їсти гречку щодня, організм отримає як користь, так і можливі ризики, залежно від кількості, способу приготування та загального раціону, передають Патріоти України. Висновок: Їсти гречку щодня — не шкідливо, якщо вона є частиною збалансованого ра...

Не зашкодити серцю та суглобам: Чи корисний біг для людей за 60 років?

неділя, 15 червень 2025, 13:05

Після настання 60 років від занять бігом краще відмовитися і замінити їх іншою активністю, наприклад скандинавською ходьбою. Ця рекомендація є загальною настановою, яка базується на статистичному збільшенні ризиків з віком, згідно з Рекомендаціями ВООЗ...