Як зробити домашній інтернет швидшим: практичні поради

Активне використання різних пристроїв, що вимагають підключення до мережі, робота й навчання у віддаленому форматі, онлайн-відеоігри й стримінгові платформи — все це та багато іншого безпосередньо залежить від того, наскільки якісним і швидким є домашній інтернет. Але далеко не завжди реальна швидкість інтернету влаштовує користувача, у зв’язку з чим робота або розваги онлайн стають набагато менш комфортними.

Підготували для вас декілька практичних порад, які дозволять прискорити домашній інтернет і покращити якість мережевого з’єднання.

Перший крок — дізнайтеся реальну швидкість підключення

Перш ніж проводити будь-які маніпуляції для покращення сигналу, варто виміряти актуальні показники швидкості підключення. Для цього можна скористатися спеціальними онлайн-сервісами.

Наприклад, Мережа Ланет пропонує користувачам здійснити тест швидкості інтернету, використавши для цього зручний сервіс на сайті провайдера. Для цього необхідно:

  • перейти на відповідну сторінку сайту;
  • підключити мережевий кабель безпосередньо до комп’ютера;
  • закрити всі активні програми, зокрема й антивірусні;
  • у диспетчері завдань переконатися, що наразі відсутні активні завантаження;
  • провести тест швидкості тричі поспіль.

Результати тестування допоможуть зрозуміти, чи швидкість вашого інтернету відповідає тим характеристикам, які заявлені провайдером.

Оновіть обладнання, яке ви використовуєте

Один із перших кроків, які варто зробити — це оновлення вашого роутера та модему. Переконайтеся, що пристрої, які використовуються, відповідають останнім стандартам Wi-Fi і здатні забезпечувати високу швидкість передачі даних.

Наприклад, якщо ви підключили гігабітний тариф, але пристрій не підтримує таку швидкість, то він не зможе забезпечити доступ до мережі на тому рівні, який пропонує провайдер.

Перевірте розташування роутера

Розміщення мережевого обладнання у квартирі також має велике значення для якості Wi-Fi сигналу. Перешкоди для бездротового з’єднання, як-от стіни або інші електронні пристрої, можуть призвести до погіршення сигналу.

Розташуйте свій модем або роутер у центрі приміщення, а також так, щоб він зміг забезпечувати рівномірне покриття у всіх кімнатах.

Використовуйте дротове підключення

Для пристроїв, яким потрібна висока швидкість передачі даних, рекомендується використовувати дротове з’єднання. Це може значно збільшити швидкість з’єднання й покращити стабільність мережі.

Виберіть найшвидшого українського провайдера

Якщо всі зазначені маніпуляції не привели до бажаного результату, а швидкий домашній інтернет все ще необхідний, значить настав час змінити провайдера. Зокрема, вже кілька років поспіль лідером за швидкістю безлімітного інтернету в Україні залишається Мережа Ланет. Про це свідчать результати дослідження міжнародної компанії з вимірювання швидкості інтернет-зв’язку.

Провайдер пропонує різні тарифи за вигідною вартістю, а також забезпечує доступ до мережі навіть за відсутності електропостачання. Щоб проконсультуватися з фахівцем компанії й замовити підключення, звертайтеся за вказаними контактами:

м. Київ, просп. Берестейський (Перемоги), 95

info@lanet.ua

(044) 500-03-03

Чи потрібно класти яйце у фарш для голубців

вівторок, 17 вересень 2024, 0:12

При приготуванні будь-яких страв на основі фаршу багато господинь автоматично додають яйця, передають Патріоти України. Відомо, що яйце допомагає скріпити фарш, який може розвалитися в найнесподіваніший момент. Проте чи є необхідність додавати яйце під...

Як швидко розморозити фарш - секрети, якими користуються господині

понеділок, 16 вересень 2024, 23:38

Здається, що відколи в мікрохвильовій печі з’явилася функція «розморожування», питання про те, як розморожувати ті чи інші продукти відпало назавжди, передають Патріоти України. Але іноді така процедура позначається на консистенції та якості напівфабри...