Як зробити ідеальне картопляне пюре - секретні компоненти, про які знають одиниці

Картопляне пюре - один із найпростіших гарнірів, який чудово смакує і з м’ясом, і з рибою, і сам по собі. Готувати його вміють навіть діти, але це не значить, що все так просто. Наприклад, мало хто знає, що зробити страву вдвічі смачнішою можна всього за секунду, додавши певні прянощі, які вдало підкреслять смак картоплі, передають Патріоти України.

Що додати до відвареної картоплі, щоб пюре вийшло ідеальним, розповідає pixelinform. Ці секретні компоненти точно знайдуться серед ваших спецій — от тільки мало хто знає, що вони чудово поєднуються з бульбою.

Що додати в картоплю: секретні складові, які суттєво покращать смак

Перший варіант — суміш прянощів до картоплі. Її додають прямо у воду ще на етапі відварювання. Другий спосіб перетворити звичайне пюре на шедевр — присмачити його лавровим листом і перцем горшком.

Крім того, неймовірно смакуватиме картопляне пюре з різними травами. Наприклад, із сушеною селерою, червоною паприкою, куркумою, орегано та коріандром. Спробуйте додати їх у страву наступного разу і ви відчуєте різницю.

Інші важливі моменти приготування пюре

  1. Розмір картоплі. Смачнішим пюре вийде, якщо брати менші за розміром картоплини, а не подрібнювати великі.
  2. Сіль. Її краще додавати наприкінці процесу відварювання, а не на початку. А можна навіть після того, як зіллєте воду — разом з іншими компонентами.
  3. Інтенсивність кипіння. Варити картоплю краще на середньому вогні — занадто велика інтенсивність підігріву каструлі може зіпсувати смак коренеплоду.

Буде дуже смачно! ТОП-3 старовинні рецепти українських великодніх пасок

четвер, 2 травень 2024, 18:50

Напередодні Великодня пропонуємо приготувати паску з фруктовим кремом за рецептом Осипи Заклинської (1928 рік), сирну паску з чорницями з книги “Як добре і здорово варити” (1938 рік) та мигдалеву бабку за рецептом 1910 року, передають Патріоти України....

Які хитрощі допоможуть виправити ситуацію, якщо борщ вийшов надто кислим

четвер, 2 травень 2024, 18:07

У борщу завжди присутня впізнавана кислинка, без якої страву не вийде назвати класичною, передають Патріоти України. Однак будь-яка господиня може перестаратися, у результаті чого страва стає надмірно кислою. Як правило, ця ситуація виникає у тому випа...