Улюблений багатьма українцями м'ясний холодець виглядає набагато апетитніше, якщо бульйон буде прозорим, як сльоза. Така страва дуже красива в розрізі, в ній добре видно м'ясо і овочі, передають Патріоти України.
Навіть у досвідчених кулінарів холодець може вийти каламутним. Зазвичай це відбувається через поспіх. Ми перерахували кілька нюансів приготування ідеального прозорого холодцю.
Щоб отримати апетитний прозорий бульйон, дотримуйтесь кількох правил при варінні бульйону. Ось що зробити, щоб холодець був прозорим:
Правильний холодець вариться довго, проте виходить апетитним і прозорим.
Якщо під час варіння холодець став каламутним - додайте в гарячий бульйон сік половинки лимона. Він швидко освітлить рідину і при цьому не вплине на смак страви.
Ще одна хитрість, як освітлити каламутний холодець, - це додавання яєчного білку. На 2 л бульйону беруть 1 білок. Для освітлення процідіть бульйон від м'яса і доведіть до кипіння. Яєчний білок відокремте від жовтка і злегка збийте виделкою. Влийте білок в киплячу рідину при постійному помішуванні. Яєчні пластівці спливуть на поверхню разом з надлишками мутного білка. Зніміть варений білок шумівкою.
Покрокова інструкція як звертатися до лікарів широкого та вузького профілів. У сучасній системі охорони здоров’я прийом до лікаря зазвичай передбачає наявність направлення від сімейного доктора або терапевта. Це потрібно для впорядкування медичної допо...
Дехто заморожує хліб перед вживанням. Дізнавшись причину, ви, ймовірно, також візьмете цю звичку на озброєння, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Справа в тому, що після заморожування в хлібі збільшується вміст клітковини порівняно зі свіж...