Улюблений багатьма українцями м'ясний холодець виглядає набагато апетитніше, якщо бульйон буде прозорим, як сльоза. Така страва дуже красива в розрізі, в ній добре видно м'ясо і овочі, передають Патріоти України.
Навіть у досвідчених кулінарів холодець може вийти каламутним. Зазвичай це відбувається через поспіх. Ми перерахували кілька нюансів приготування ідеального прозорого холодцю.
Щоб отримати апетитний прозорий бульйон, дотримуйтесь кількох правил при варінні бульйону. Ось що зробити, щоб холодець був прозорим:
Правильний холодець вариться довго, проте виходить апетитним і прозорим.
Якщо під час варіння холодець став каламутним - додайте в гарячий бульйон сік половинки лимона. Він швидко освітлить рідину і при цьому не вплине на смак страви.
Ще одна хитрість, як освітлити каламутний холодець, - це додавання яєчного білку. На 2 л бульйону беруть 1 білок. Для освітлення процідіть бульйон від м'яса і доведіть до кипіння. Яєчний білок відокремте від жовтка і злегка збийте виделкою. Влийте білок в киплячу рідину при постійному помішуванні. Яєчні пластівці спливуть на поверхню разом з надлишками мутного білка. Зніміть варений білок шумівкою.
Не всі каструлі підходять для приготування їжі. Обираючи ємність, важливо враховувати матеріал, з якого він виготовлений. Це стосується зокрема алюмінієвого посуду, який все ще часто використовується на кухнях завдяки своїй довговічності та зручності. ...
Важливим етапом святкування Нового року завжди було позбавлення від усього непотрібного. Ще наші предки вірили, що так ви ніби "звільняєте" місце для добробту та щастя, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Новий рік для багатьох людей є не п...