Як зробити котлети дуже соковитими? Є маленький секрет

Це універсальне м'ясне блюдо врятує вас в будь-який час. Котлети можна подавати на сніданок, обід і вечерю, а також в свята, передають Патріоти України.

До котлет підходить практично будь-який гарнір, а холодними їх можна класти на бутерброди. Однак ви можете бути спецом по котлетам, але не знати, як зробити їх особливо соковитими. Але ж секрет їх полягає в одному-єдиному інгредієнті, який додають в фарш. Цього інгредієнта немає в магазинному фарші, і тому краще робити його власними руками.

Інгредієнти

Для приготування соковитих котлет нам знадобляться:
кілограм м'яса (якому віддаєте перевагу);
півкіло цибулі;
сира морква і картоплина, натерті на тертці;
20-30 грам вершкового масла кімнатної температури;
приправи;
сіль і перець;
щіпка харчової соди.
Сирі овочі і приправи додають котлетам соковитості. Але найголовніший секрет полягає саме в цій щіпці соди, яку потрібно додавати в фарш разом з приправами. Тоді котлети виходять ніжними і пишними. До речі, якщо ви додасте в фарш соду, то тоді ні яйця, ні вимочений в молоці м'якуш білого хліба вам не знадобляться.

Як приготувати котлети: покрокова інструкція

Ось перелік процесів:

Натріть на тертці цибулю, моркву і картоплю.
М'ясо двічі пропустіть через м'ясорубку. Змішайте всі інгредієнти і вимісіть фарш.
Накрийте його харчовою плівкою і поставте в холодильник на півгодини, щоб м'ясні соки змішалися з іншими інгредієнтами.
Потім знову вимісити фарш, щоб він наситився повітрям.
Змочіть руки у холодній воді. Тепер починайте ліпити котлети. Дістаньте невелику кількість фаршу, скачайте в кульку і сплющьте. Викладіть на дошку.
Коли котлети виліплені, обваляйте їх у борошні або в паніровці.
Нагрійте на сковороді топлене вершкове масло або олію. Смажте котлети не більш 7 хвилин з кожного боку.
Порада: часто не перевертайте, щоб утворилася приємна скоринка. І не кладіть багато котлет на сковороду відразу.

Врожаю не буде! Названо сорти картоплі, які не рекомендують садити українцям

субота, 22 лютий 2025, 19:06

Є такі види картоплі, які експерти в жодному разі не рекомендують садити, бо врожаю можна де дочекатися, передають Патріоти України з посиланням на РБК. Не рекомендовано висівати картоплю, яка дала мало урожаю минулого сезону. Перед висаджуванням бульб...

Не робіть помилок! Коли лаврове листя може зіпсувати страву

субота, 22 лютий 2025, 17:28

Лавровий лист – одна з найпопулярніших спецій, яку додають у супи, тушковані страви та соуси. Його аромат глибокий і насичений, але неправильне використання може зіпсувати смак страви, зробивши її гіркою. Варто розібратись, коли саме слід додавати лавр...