Як зробити котлети дуже соковитими? Є маленький секрет

Це універсальне м'ясне блюдо врятує вас в будь-який час. Котлети можна подавати на сніданок, обід і вечерю, а також в свята, передають Патріоти України.

До котлет підходить практично будь-який гарнір, а холодними їх можна класти на бутерброди. Однак ви можете бути спецом по котлетам, але не знати, як зробити їх особливо соковитими. Але ж секрет їх полягає в одному-єдиному інгредієнті, який додають в фарш. Цього інгредієнта немає в магазинному фарші, і тому краще робити його власними руками.

Інгредієнти

Для приготування соковитих котлет нам знадобляться:
кілограм м'яса (якому віддаєте перевагу);
півкіло цибулі;
сира морква і картоплина, натерті на тертці;
20-30 грам вершкового масла кімнатної температури;
приправи;
сіль і перець;
щіпка харчової соди.
Сирі овочі і приправи додають котлетам соковитості. Але найголовніший секрет полягає саме в цій щіпці соди, яку потрібно додавати в фарш разом з приправами. Тоді котлети виходять ніжними і пишними. До речі, якщо ви додасте в фарш соду, то тоді ні яйця, ні вимочений в молоці м'якуш білого хліба вам не знадобляться.

Як приготувати котлети: покрокова інструкція

Ось перелік процесів:

Натріть на тертці цибулю, моркву і картоплю.
М'ясо двічі пропустіть через м'ясорубку. Змішайте всі інгредієнти і вимісіть фарш.
Накрийте його харчовою плівкою і поставте в холодильник на півгодини, щоб м'ясні соки змішалися з іншими інгредієнтами.
Потім знову вимісити фарш, щоб він наситився повітрям.
Змочіть руки у холодній воді. Тепер починайте ліпити котлети. Дістаньте невелику кількість фаршу, скачайте в кульку і сплющьте. Викладіть на дошку.
Коли котлети виліплені, обваляйте їх у борошні або в паніровці.
Нагрійте на сковороді топлене вершкове масло або олію. Смажте котлети не більш 7 хвилин з кожного боку.
Порада: часто не перевертайте, щоб утворилася приємна скоринка. І не кладіть багато котлет на сковороду відразу.

Цей напій не містить кофеїну, але заряджає енергією краще за каву!

неділя, 3 серпень 2025, 18:45

У світі здорового харчування з’явився новий фаворит - ройбуш. Його все частіше називають "африканським еліксиром довголіття", і не даремно. Цей ароматний, янтарний настій не лише смачний, а й напрочуд корисний. Чим ройбуш кращий за каву і чорний чай? Р...

А ви це знали? Чому не можна зберігати помідори в холодильнику

неділя, 3 серпень 2025, 17:50

Помідори – це овоч, який має яскравий смак і насичений аромат, без яких важко уявити літні салати чи домашні страви. Проте багато хто звик одразу класти їх у холодильник, вважаючи, що так вони довше залишаться свіжими. Насправді це поширена помилка, як...