Як зробити котлети дуже соковитими? Є маленький секрет

Це універсальне м'ясне блюдо врятує вас в будь-який час. Котлети можна подавати на сніданок, обід і вечерю, а також в свята, передають Патріоти України.

До котлет підходить практично будь-який гарнір, а холодними їх можна класти на бутерброди. Однак ви можете бути спецом по котлетам, але не знати, як зробити їх особливо соковитими. Але ж секрет їх полягає в одному-єдиному інгредієнті, який додають в фарш. Цього інгредієнта немає в магазинному фарші, і тому краще робити його власними руками.

Інгредієнти

Для приготування соковитих котлет нам знадобляться:
кілограм м'яса (якому віддаєте перевагу);
півкіло цибулі;
сира морква і картоплина, натерті на тертці;
20-30 грам вершкового масла кімнатної температури;
приправи;
сіль і перець;
щіпка харчової соди.
Сирі овочі і приправи додають котлетам соковитості. Але найголовніший секрет полягає саме в цій щіпці соди, яку потрібно додавати в фарш разом з приправами. Тоді котлети виходять ніжними і пишними. До речі, якщо ви додасте в фарш соду, то тоді ні яйця, ні вимочений в молоці м'якуш білого хліба вам не знадобляться.

Як приготувати котлети: покрокова інструкція

Ось перелік процесів:

Натріть на тертці цибулю, моркву і картоплю.
М'ясо двічі пропустіть через м'ясорубку. Змішайте всі інгредієнти і вимісіть фарш.
Накрийте його харчовою плівкою і поставте в холодильник на півгодини, щоб м'ясні соки змішалися з іншими інгредієнтами.
Потім знову вимісити фарш, щоб він наситився повітрям.
Змочіть руки у холодній воді. Тепер починайте ліпити котлети. Дістаньте невелику кількість фаршу, скачайте в кульку і сплющьте. Викладіть на дошку.
Коли котлети виліплені, обваляйте їх у борошні або в паніровці.
Нагрійте на сковороді топлене вершкове масло або олію. Смажте котлети не більш 7 хвилин з кожного боку.
Порада: часто не перевертайте, щоб утворилася приємна скоринка. І не кладіть багато котлет на сковороду відразу.

Осінній смак щастя: Яблучний пиріг з корицею, який закохає у себе з першого шматка

субота, 13 вересень 2025, 19:06

Цей яблучний пиріг - справжнє втілення осіннього затишку. Він готується всього за годину, але здатен підкорити серце кожного, хто його скуштує. Аромат кориці, ніжна текстура тіста та соковиті яблука створюють десерт, який стане зіркою вашого столу, пер...

Все просто! Додайте цей вітамін у свій раціон і захистіть шкіру від небезпечної меланоми

субота, 13 вересень 2025, 18:45

Якщо ви часто перебуваєте на сонці, вас може хвилювати ризик розвитку меланоми - небезпечного раку шкіри. Але нове дослідження показує, що існує спосіб знизити цей ризик, який виходить за межі сонцезахисного крему, передають Патріоти України. У дослідж...