Як зробити омлет удвічі пишнішим без соди чи розпушувача

Приготувати омлет — легко і просто, але не завжди він виходить високим та пишним. Досвідчені господині знайшли альтернативу соді, що не псує смак і дає саме той ефект “повітряного” омлету.

Що додати до омлету

Насправді класичний омлет можна урізноманітнити різними продуктами — грибами, ковбасою, кукурудзою, сиром, зеленню тощо. Ці всі інгредієнти дають особливий смак, роблять страву більш поживною та цікавою. Проте жоден не сприяє тому, щоб омлет на сковорідці виріс.

Дехто додає до омлету соду, проте навіть дрібка може зіпсувати смак, додавши гіркоту і характерний для соди присмак.

Перевірений спосіб — це мінеральна вода. Так, 1 ст.л. на порцію омлету з 2-3 яєць підніме його, оскільки під час приготування мінеральні бульбашки підійматимуть білок. Спробуйте і ви отримаєте пишну страву.

Змішайте два інгредієнти - і шви між плиткою будуть ідеальні, а цвіль зникне за 20 хвилин!

неділя, 7 грудень 2025, 8:15

Світла затирка дуже швидко темніє та вбирає бруд, особливо у ванній і на кухні, де вологість вища, а на поверхнях накопичуються мікрочастинки жиру. Це робить приміщення менш охайним, навіть якщо все інше блищить після прибирання. Розповідаємо, як повер...

Варто знати! Що не можна ставити на новорічний стіл 2026, щоб не розлютити коня

неділя, 7 грудень 2025, 7:44

Підготовка новорічного меню завжди викликає багато питань, особливо коли хочеться зробити святковий стіл доречним і гармонійним. У 2026 році, який пройде під знаком вогняного коня, частина традиційних страв може виявитися недоречною, передають Патріоти...