
Приготувати омлет — легко і просто, але не завжди він виходить високим та пишним. Досвідчені господині знайшли альтернативу соді, що не псує смак і дає саме той ефект “повітряного” омлету.
Насправді класичний омлет можна урізноманітнити різними продуктами — грибами, ковбасою, кукурудзою, сиром, зеленню тощо. Ці всі інгредієнти дають особливий смак, роблять страву більш поживною та цікавою. Проте жоден не сприяє тому, щоб омлет на сковорідці виріс.
Дехто додає до омлету соду, проте навіть дрібка може зіпсувати смак, додавши гіркоту і характерний для соди присмак.
Перевірений спосіб — це мінеральна вода. Так, 1 ст.л. на порцію омлету з 2-3 яєць підніме його, оскільки під час приготування мінеральні бульбашки підійматимуть білок. Спробуйте і ви отримаєте пишну страву.
Прозорий, ароматний бульйон часто здається простою стравою, але на практиці виходить не в усіх. Навіть з якісних продуктів він може стати каламутним, блідим і без виразного смаку. Причина зазвичай не в курці чи каструлі, а в дрібних помилках під час ва...
Тісто для вареників можна заморожувати, і воно не стане жорстким, якщо дотримуватися кількох правил. Після замішування тісто потрібно повністю охолодити й дати йому відпочити щонайменше 15 хвилин під рушником. Лише після цього його можна покласти в мор...