
Багато господинь вважають за краще не використовувати крохмаль у кулінарії. Кожна на те має своє пояснення, передають Патріоти України.
Але є й такі кулінари, які вважають, що за допомогою крохмалю – картопляного чи кукурудзяного – можна покращити якість знайомих страв, у тому числі продовжити свіжість випічки.
Вважається, що якщо додати крохмаль у бездрожжеве тісто для пиріжків, то випічка довго залишатиметься м’якою та свіжою.
При цьому тісто вийде універсальним, а як начинку можна буде використовувати будь-які інгредієнти.
Пишними та м’якими пиріжки вийдуть, якщо додати в тісто картопляний або кукурудзяний крохмаль.
За своїми властивостями обидва продукти абсолютно однакові, але кукурудзяний крохмаль вважається повітрянішим.
Так, наприклад, на 350 г муки треба взяти 50 г крохмалю. Можна замішувати тісто і при співвідношенні 300 г борошна та 100 г крохмалю.
Борошно слід попередньо просіяти, потім додати до нього крохмаль, перемішати та додати до рідкої основи для майбутнього тіста.
Кулінари запевняють, що пиріжки виходять такими ж ніжними та повітряними при випіканні, як і при використанні дріжджів.
Молоко - джерело кальцію та білка, але підходить не всім. Через індивідуальні особливості травлення та стан здоров’я деякі категорії людей повинні обмежити або уникати його вживання, передають Патріоти України.
Яблука вважають одним із найкорисніших фруктів: вони містять багато клітковини, вітамінів і антиоксидантів. Але навіть такий, здавалося б, безпечний продукт має протипоказання. Лікарі наголошують - у деяких випадках яблука можуть не лише не допомогти, ...