Як зробити, щоб пельмені при варінні не розповзались і зберегли м’ясні соки

Пельмені давно стали улюбленою стравою української кухні, передають Патріоти України.

У багатьох сім’ях пельмені є однією з найулюбленіших страв, кожна господиня має свій «фірмовий» рецепт їх приготування.

Подробиці

Досвідчені господині радять використовувати кілька перевірених підказок, завдяки яким пельмені виходять ще смачнішими.

Олія в тісто

Якщо пельмені готуються вдома і тісто не покупне, то в домашнє тісто для пельменів потрібно додати трохи рослинної олії для еластичності та податливості.

Такий прийом допоможе розкачати тісто ще тонше. Пельмені будуть ще апетитнішими, а при варінні вони не розповзуться і залишаться соковитими.

Бульйон у фарш

Для соковитості пельменів можна використовувати бульйон. Якщо немає бульйону, можна додати звичайну кип’ячену воду.

Шматок вершкового масла в бульйон

У бульйон, в якому варяться пельмені, слід покласти шматочок вершкового масла. Якщо це зробити, то пельмені не злипатимуться між собою, вийдуть особливо смачними.

Кому не можна їсти цитрусові: Лікарі попереджають про небезпеку улюблених фруктів

субота, 8 листопад 2025, 13:05

Апельсини, лимони, грейпфрути та мандарини — джерело вітаміну C, антиоксидантів і гарного настрою. Але, попри користь, цитрусові можуть завдати шкоди, якщо вживати їх без міри або при певних проблемах зі здоров’ям, передають Патріоти України. Кислоти, ...

Сон до обіду - не лінь, а ознака високого інтелекту - доведено вченими

субота, 8 листопад 2025, 12:46

Сон до обіду - це не лінь, а ознака розуму. Про це свідчать результати масштабного дослідження вчених з Imperial College London, у якому взяли участь понад 26 тисяч людей, передають Патріоти України. Дослідники з’ясували, що так звані «сови» — люди, як...