Як зробити, щоб пельмені при варінні не розповзались і зберегли м’ясні соки

Пельмені давно стали улюбленою стравою української кухні, передають Патріоти України.

У багатьох сім’ях пельмені є однією з найулюбленіших страв, кожна господиня має свій «фірмовий» рецепт їх приготування.

Подробиці

Досвідчені господині радять використовувати кілька перевірених підказок, завдяки яким пельмені виходять ще смачнішими.

Олія в тісто

Якщо пельмені готуються вдома і тісто не покупне, то в домашнє тісто для пельменів потрібно додати трохи рослинної олії для еластичності та податливості.

Такий прийом допоможе розкачати тісто ще тонше. Пельмені будуть ще апетитнішими, а при варінні вони не розповзуться і залишаться соковитими.

Бульйон у фарш

Для соковитості пельменів можна використовувати бульйон. Якщо немає бульйону, можна додати звичайну кип’ячену воду.

Шматок вершкового масла в бульйон

У бульйон, в якому варяться пельмені, слід покласти шматочок вершкового масла. Якщо це зробити, то пельмені не злипатимуться між собою, вийдуть особливо смачними.

Відкласти будильник - погана ідея: Лікарі пояснили, чому ця звичка шкодить сну

вівторок, 18 листопад 2025, 16:08

Для багатьох ранковий підйом - справжній виклик, тому кнопку «повтор» натискають майже автоматично. Але експерти попереджають: дрімання по кілька разів підряд лише погіршує ситуацію, передають Патріоти України. Неврологи пояснюють, що додаткові 5–10 хв...

А ви це знали? Чому категорично не можна мити сире м’ясо перед приготуванням

вівторок, 18 листопад 2025, 13:10

Багато господинь і досі ретельно промивають м’ясо під краном перед тим, як його приготувати. На перший погляд це здається логічним, адже вода очищає продукт. Але сучасні фахівці з харчової безпеки наголошують: мити сире м’ясо вкрай небезпечно. Розповід...