Як зробити, щоб речі у шафі приємно пахли - секрет п’ятизіркових готелів

Дістаючи сезонний одяг із шафи, можна відчути, що навіть добре випрані речі стали пахнути затхлістю. Часто не допомагають і кондиціонери для білизни, аромат яких швидко вивітрюється, передають Патріоти України.

Щоб одяг та білизна мали приємний запах навіть після тривалого зберігання у шафі, достатньо використати кілька лайфхаків.

Засушена лаванда

Поклавши у шафу букетик засушеної лаванди, ви забезпечите речам ніжний та відчутний аромат протягом довгого часу. Крім того, що лаванда – ідеальний природний ароматизатор, це ще й дієвий засіб, який захистить ваші речі від молі.

Мило

Старий добрий спосіб – ще наші бабусі клали у шафи брусок відкритого мила. Є кілька варіантів, як це краще зробити:

  • натерти на терці мило, розділити його на кілька порцій та покласти у різні кутки шафи;
  • покласти один або кілька брусків на полички.

Варто зауважити, що слід регулярно, приблизно раз на тиждень, змочувати мило водою, адже воно швидко засихає. Кілька крапель води з пульверизатора миттєво підсилять аромат.

Ефірна олія

Змочіть серветку кількома краплями улюбленої ефірної олії, покладіть її на блюдце, а блюдце поставте на поличку у шафу. Це дуже ефективний лайфхак, одяг довго матиме відчутний аромат.

Спеціальні саше

У відділах побутової хімії та у спеціалізованих магазинах можна купити саше, які кладуть біля одягу у шафах. Вибір ароматів дуже різноманітний – від трав’яних до квіткових і цитрусових.

Мішечок із травами

Якщо вам подобається аромат польових квітів і трав, можна зробити чудовий ароматизатор. У невеликий мішечок кладемо сухоцвіття та лишаємо його на поличці. Мішечок можна зробити з тканини або марлі.

Підійдуть наступні рослини:

  • меліса
  • м’ята
  • ромашка
  • лаванда
  • гвоздика
  • розмарин
  • чебрець

Ароматизатор своїми руками

Спосіб 1. Можна виготовити свій ароматизатор, використавши спирт та ефірні олії. Рецепт дуже простий. Знадобиться маленький флакон, у який слід надити 20 мл спирту та 10-15 крапель ефірної олії. Якщо вам подобається запах гвоздики, можна додати і кілька сухоцвіть.

Спосіб 2. Часто використовують і ароматичні серветки. Беремо кілька сухих серветок та капаємо на них ефірною олією. Звертаємо серветку у форму конуса і ставимо її у склянку. На дно склянки радять також налити трохи парфумованої води.

Перевірте себе! Психологічний тест за картинкою розкриє ваш темний бік

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:09

Кожна людина бажає любити й бути коханою, досягати успіху і наповнювати життя приємними емоціями. Однак наші стосунки з іншими людьми можуть змінюватися під владою темної підсвідомості. Цей психологічний тест за картинкою вкаже на проблемну зону і допо...

Психологічний тест! Морозиво підкаже, яких стосунків ви потребуєте

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:09

Часто стосунки закінчуються тому, що партнери не розуміють, чи готові вони до серйозного кроку, чи ще не "нагулялися". За допомогою цього тесту перевірте, які стосунки ви шукаєте наразі, передають Патріоти України. Подивіться на картинку і оберіть моро...