Як зрозуміти, хороша кава чи ні: ТОП-4 поради для вибору найсмачнішого напою

Кава завоювала неймовірну популярність серед багатьох людей і у кожного є свої індивідуальні смакові переваги при виборі напою. Одним важливо, щоб кава була міцною, а інші люблять збалансований молочний смак, передають Патріоти України.

На смак напою може вплинути безліч факторів, серед яких сорт, походження, склад зерен, свіжість і ступінь їхнього обсмажування. Яким повинен бути смак справжньої кави – питання непросте. Однак є низка критеріїв, які дозволять зрозуміти, що перед вами справжній ароматний напій.

Яка кава вважається хорошою

Більшість бариста і дегустаторів часто оцінюють смак кави за кількома показниками. Однак простим любителям напою досить і трьох ключових критеріїв, які допоможуть вам вибрати найгарнішу каву для варіння.

Аромат

Коли ми відкриваємо упаковку з кавою, відразу відчуваємо аромат. Найяскравіший аромат у кави, яка тільки но змелена або нещодавно обсмажена. Сторонніх запахів, що віддають цвіллю і прогірклістю, бути не повинно. Найгірша кава може бути саме з таким неприємним ароматом.

Смак

Найскладніший критерій для визначення якості кави. Часто люди визначають – смачно чи ні – виходячи з відчуття солодощі, кислинки і гіркоти. Палений присмак напою відразу свідчить нам про те, що кава неякісна. Бариста і дегустатори перевіряють смак за його багатством, яскравістю, збалансованістю і іншими показниками.

Післясмак

Якісна кава залишає в роті приємний післясмак, вона нагадує шоколад або свіжу випічку. Якщо післясмак сподобався, сорт вам підходить.

Яку каву вибрати в супермаркеті

Каву потрібно купувати в зернах

Щоб вибрати найкращу каву, слід купувати її в зернах. Треба вибирати упаковку, в якій є дегазаційний клапан. Це означає, що каву пакували відразу після того як вона була обсмажена. На упаковці в такому випадку буде позначка про упаковану каву в модифікованому середовищі. Тепер ви знаєте, як вибрати каву в зернах.

Шукаємо каву під потрібний нам спосіб приготування

Для цього шукаємо на упаковках значки, які ми знаємо. Це турки, гейзерні кавоварки, кавомашини-автомат і інші способи. Не бачимо значків - дивимося на ступінь обсмажування кави, яку заявляє виробник.

Потрібно пам'ятати наступне правило: чим світліше обсмажування, тим яскравіше кислотність в готовому напої. Така кава добре підходить для фільтра або крапельної кавоварки. Для автоматичної кавомашини з вбудованою кавомолкою краще вибирати каву середнього обсмаження. Каву максимальної обсмаження в магазині краще не брати.

Беріть 100% арабіку

Потрібно купувати 100% арабіку. Читаємо відомості, які вказав виробник і тоді вже починаємо довіряти вмісту. Там вказано склад самої суміші,регіон зростання, а також рік врожаю.

Купуємо каву "свіжішу"

Знаходимо пачку, шукаємо дату "придатна до" і вказівку терміну придатності. Найчастіше він становить 12-18 місяців. І від цієї дати рахуємо і обчислюємо, коли була упакована кава. Чим далі термін придатності від дати на момент покупки, тим краще. Кава, підсмажена кілька місяців тому, якраз підійде. Ідеальний варіант, коли вказана дата закінчення терміну придатності.

Не забувайте, що найкраща кава - та, яка вам до смаку. Адже навіть тоді, коли всі хвалять арабіку, знаходяться і шанувальники гіркуватої робусти.

Психологічний тест: Що вам потрібно для щастя

четвер, 28 березень 2024, 18:07

Іноді так буває, що ми відчуваємо внутрішню порожнечу, немов нам чогось бракує для душевної рівноваги і абсолютного щастя, передають Патріоти України. Але як зрозуміти, яка ж частина пазла загубилася і заважає нам відчути себе "цілісною" і задоволеною...

Секрет досвідчених господинь! Навіщо додавати соду в горох, а сік лимону в рис

четвер, 28 березень 2024, 17:15

Деякі господині вважають, що готування має приносити задоволення і не займати багато часу. Для ресторанних кухарів найціннішим ресурсом є час. У професійних кулінарів немає можливості витрачати час на рутинні завдання, тому вони вигадали кілька хитрощі...