Як зрозуміти, що батарею смартфона треба міняти: ТОП-7 ознак, на які треба звернути увагу

Сучасні літій-іонні акумулятори з часом "зношуються". Смартфон починає частіше розряджатися, відбувається перегрів акумулятора, програми "зависають" і гаджет може раптово вимкнутися – це неповний перелік ознак, що свідчать про неполадки з батареєю,передають Патріоти України.

У деяких випадках телефон може навіть загорітися. OBOZREVATELзібрав сім основних ознак, які допоможуть зрозуміти, що батарею пора міняти.

Неповна зарядка

Гаджет має заряджатися до значення 100%. Якщо після тривалої зарядки ви бачите, що процес не йде вище 80-90%, це означає, що акумулятор виходить з ладу і не може витримати максимальне значення.

Пристрій не реагує на зарядку

Іноді буває, що процес зарядки просто не йде. Перш за все, слід пересвідчитися, що проблема не у зарядному пристрої. Якщо на інших гаджетах зарядка працює, значить батарея смартфона вийшла з ладу. Час купувати нову.

Здуття акумулятора

Якщо батарея раптом збільшилася у розмірах – відразу везіть смартфон і сервісний центр. Це дуже небезпечна ознака. Є ризик, що гаджет може загорітися. Необхідно негайно змінювати батарею.

Перегрів батареї

При зарядці батарея смартфона може трохи нагріватися – і це нормально. Однак коли акумулятор стає гарячим, це не віщує нічого доброго. У такому випадку краще купити нову батарею.

Автоматичне вимикання

Смартфон може почати самостійно вмикатися та вимикатися. Причин може бути багато: від неполадок з операційною системою до проблем з акумулятором. Зверніться до спеціалістів, які вирішать проблему.

Смартфон починає "гальмувати"

Якщо раніше ваш смартфон працював швидко та безперебійно, гальмування в функціонуванні системи мають вас насторожити. Можуть з’являтися помилки при відображенні фото чи відео, смартфон почне "зависати", а деякі програми можуть взагалі не відкриватися.

Виключивши можливість збоїв в операційній системі чи некоректного оновлення, є ймовірність, що причиною цього є несправності з акумулятором.

Різке зменшення заряду

Ви поставили телефон на зарядку. Гаджет зарядився і показує 100%. Після від’єднання від розетки при відсутності активного використання вже за кілька годин ємність батареї може різко зменшитися. Не слід зволікати, варто купувати новий акумулятор.

ТОП-3 речі, які ви робили неправильно, коли варили пельмені

четвер, 28 березень 2024, 18:57

Виявилося, що цей напівфабрикат не такий простий у приготуванні, як це вважається. У кулінарів є свої хитрощі. Здавалося б, тут може бути складного. Закип’ятити воду, посолити, поперчити, кинути в каструлю лавровий лист і, нарешті, пельмені, передають...

Психологічний тест: Що вам потрібно для щастя

четвер, 28 березень 2024, 18:07

Іноді так буває, що ми відчуваємо внутрішню порожнечу, немов нам чогось бракує для душевної рівноваги і абсолютного щастя, передають Патріоти України. Але як зрозуміти, яка ж частина пазла загубилася і заважає нам відчути себе "цілісною" і задоволеною...