Як зварити буряк, щоб не довелося відмивати каструлю

Відмивати темно-фіолетовий наліт після варіння буряків нікому не подобається. Досвідчені господині варять буряки у пакетах. передають Патріоти України.

Подробиці

Промиваємо буряки і кожен овоч кладемо в целофановий пакет. Важливо: не обрізайте хвостики, інакше буряк втратить колір під час варіння. У каструлю додаємо ложку цукру на кожні 250 г буряків.

Щільно зав’язуємо пакет, щоб всередині було зовсім мало повітря та коренеплоди не спливали.
Варимо буряки півгодини на середньому вогні, після чого перекладаємо овочі в пакеті в глибоку тарілку з холодною водою.

Тримаємо буряк у холодній воді, щоб він дійшов до готовності і остиг. Коренеплід готовий для приготування страви. При такому способі варіння квартира не наповниться запахом вареного буряка, каструля залишиться чистою і її не доведеться мити.

Психологічний тест: Що про вас говорить те, як ви тримаєте телефон

вівторок, 11 листопад 2025, 23:10

Мабуть, немає людини, яка б не користувалася телефоном щодня. Хоча смартфони мають схожу форму, ми тримаємо їх по-різному. Цей інтуїтивний спосіб може багато розповісти про риси вашої особистості, передають Патріоти України. Ви гнучкі, адаптивні та ефе...

Покладіть бананову шкірку в холодильник - цей трюк допоможе за 15 хвилин

вівторок, 11 листопад 2025, 19:07

Інтернет повний дивовижних домашніх засобів. Один із них - бананова шкірка, яка може допомогти позбутися головного болю та напруги всього за 15 хвилин, передають Патріоти України. Банани багаті на калій, магній, вітамін B6 та антиоксиданти. Шкірка, хоч...