Як зварити буряк швидко за 10 хвилин: ТОП-3 рецепти для кожної господині

Літо - час свіжих овочів. У раціоні кожного українця обов'язково має бути буряк. Цей корисний овоч багатий усіма вітамінами, які необхідні для кожного, передають Патріоти України.

Щоб довго не возитися з буряком, розповімо 3 лайфхака, які допоможуть кожній господині заощадити час. Важливо знати, щоб ваші салати і страви з буряка вийшли смачними та максимально корисними, потрібно правильно його готувати.

Як зварити буряк за 10 хвилин - рецепт

  • Варити буряк категорично не можна очищеним. Щоб буряк не втратив свій колір, варити його тільки в шкірці.
  • Також не можна відрізати хвостики буряка.
  • В чисту каструлю набрати води.
  • У киплячу воду опустити буряк та варити при закритій кришці.
  • Як тільки буряк звариться, зливаємо відвар та заливаємо сильно холодною водою.

Як швидко зварити буряк в духовці

  • Щоб буряк вийшов дуже м'яким, потрібно добре його помити, почистити та порізати скибочками.
  • Перекласти буряк на деко, попередньо змастивши його оливковою олією або вершковим маслом.
  • Варити буряк в духовці 20 хвилин.

Як варити м'який буряк

  • Щоб буряк не втратив свій колір, всі вітаміни та підходив для приготування різних страв, загорніть його в фольгу.
  • Переведіть духовку в режим 200 градусів.
  • Випікати буряк 1 годину.
  • Остудити буряк в загорнутій фользі і тільки потім використовувати для приготування салатів.

Найсмачніша закуска з буряка за 5 хвилин - рецепт

Вам потрібно:

  • Буряк великий - 3 штуки
  • Горіхи мигдаль
  • Грецький йогурт або майонез
  • Чорнослив - за смаком
  • Часник - за смаком
  • Зелень

Горіхи подрібнити в дрібну крихту блендером.

Відварний буряк натерти на крупній тертці.

За смаком додати часник.

З'єднати часник, горіхи та буряк.

Добре посолити та додати грецький йогурт.

Скрутити невелику кульку, в серединку обережно покласти чорнослив.

Ще раз обережно сформувати закуску з буряка в кульку та обваляти в горішках.

Перекласти на блюдо для подачі і прикрасити гілочками зелені.

А ви це знали? Навіщо досвідчені кухарі при варінні м’яса додають лушпиння цибулі

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:15

Відварене м’ясо не назвеш найпопулярнішою стравою, оскільки господині надають перевагу готуванні його на грилі або подачі в смаженому вигляді. Однак варіння набагато корисніше, передають Патріоти України. При правильному підході відварене м’ясо виходит...

От у чому секрет! Навіщо досвідчені домогосподарки додають сіль у воду для миття підлоги

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:49

Досвідчені господині миють підлогу не просто водою. У неї додають різні розчини, щоб поверхня була оброблена від мікробів та мала приємний аромат. Зараз є багато готових засобів для прибирання, але сіль лишається стабільно популярною. І для цього є при...