Як зварити червоний буряк, щоб він не втратив колір - хитрість, про яку варто знати

Буряк використовується для приготування різних страв. Часто перед цим його потрібно зварити. Здавалося б - що тут важкого? Але, якщо робити це в звичайній каструлі, він може стати менш червоним. Читайте в матеріалі ТСН.ua, як зварити буряк, щоб він не втратив колір, передають Патріоти України.

Щоб не мити після варіння каструлю від бурякового накипу, а також не відчувати запах овоча по всій квартирі, можна зварити буряк в пакеті. Цей спосіб також допоможе зробити так, щоб овоч не втратив свій яскраво червоний колір.

Що для цього потрібно робити? Спочатку буряк ретельно відмивають від бруду, а потім кладуть в пакет. Кожен овоч повинен бути окремо. Далі з пакетів максимально випускається повітря, а зверху зав'язується вільний вузлик.

Далі буряки відправляються до каструлі, заливаються водою та ставляться на сильний вогонь. Коли вода закипить, вогонь потрібно зменшити. Зверніть увагу, що буряки повинні бути повністю занурені у воду, але краї пакета мають стирчати.

Скільки часу треба варити буряк в пакеті? Тут все залежить від розміру самого овоча. Якщо це середній буряк (приблизно 200 г), то вам знадобиться близько 50 хвилин. А ось великі буряки (400-500 г) будуть варитися не менше 2 годин.

Щоб буряк не втратив свій колір під час варіння, можна також спробувати приготувати його в мікрохвильовій печі. Для цього овоч миється, насухо витирається. Далі по всьому буряку робляться проколи виделкою, а його кладуть в пакет. Виставляється максимальна потужність. Буряк середнього розміру буде готуватися в такому разі близько 10 хвилин.

А ви це знали? Як назвати подружку гарним українським словом

четвер, 25 квітень 2024, 11:22

Це слово походить з латинської мови, зокрема, від лексеми "колегіум", що означає "товариство, спільна служба, співробітництво", передають Патріоти України. Українська мова має надзвичайно багато цікавих слів, просто про них мало хто знає. Щоб збагатити...

Це здивує! Тест у картинці визначить, ким ви були в минулому житті

четвер, 25 квітень 2024, 11:12

У багатьох релігіях існують переконання, що людина приходить в цей світ знову і знову у новому тілі. Якщо ви вірите що життя дається не один раз, пропонуємо пройти цей тест, передають Патріоти України. Виберіть картинку, не замислюючись та не витрачаюч...