Як зварити моркву для салату за 5 хвилин - супер-трюк, яким користуються найхитріші господині

Морква має бути в раціоні кожної людини - як у сирому, так і вареному вигляді. Про користь цього овоча годі й говорити! Багато хто знає, що морква містить у своєму складі неймовірну кількість бета-каротину, який в організмі перетворюється на вітамін А, передають Патріоти України.

Окрім того, не слід забувати і про вітаміни С, Е, В1, В2 та В3, які також є в моркві. Тож споживати цей овоч хоч час від часу однозначно потрібно. Сьогодні Главред розповість, як зварити моркву для салату, витративши на все про все лише 5 хвилин.

Як швидко зварити моркву

Для початку беремо моркву середнього розміру і чистимо її, а також обрізаємо плодоніжку. Якщо ви берете велику моркву, то розріжте її на кілька частин.

Після цього беремо звичайний поліетиленовий пакет (він має бути якнайщільнішим, без жодних дірочок) та кладемо в нього моркву. Зауважте, що моркву потрібно складати в один шар, так вона швидше приготується.

На цьому етапі потрібно залити моркву 100 мл холодної води. Для 2-4 морквин цього буде цілком достатньо.Тепер необхідно зав'язати пакет і зробити кілька невеличких проколів зверху. Далі відправляємо нашу моркву у мікрохвильовку на 5 хвилин.

Після того як минув зазначений час, дістаємо нашу моркву та перевіряємо її на готовність. Якщо вам здається, що морква не зовсім готова, то можете знову відправити її у мікрохвильовку на кілька хвилин. Але зазвичай вистачає і 5 хвилин. Морква виходить дуже м'якою та смачною.

Тепер ви знаєте, як зварити моркву в мікрохвильовій печі. Цей хитрий спосіб може дуже виручити тоді, коли зовсім не вистачає часу. Готуйте свої кулінарні шедеври та дивуйте ними друзів та знайомих. Смачного!

Не сміття, а скарб: Чим корисна горіхова шкаралупа

субота, 20 грудень 2025, 23:10

Більшість людей після очищення горіхів просто викидають шкаралупу. Займайтеся нею інакше - вона може стати корисною у саду, вдома та навіть для догляду за собою, передають Патріоти України. Перед використанням шкаралупу слід ретельно промити та висушит...

Не снідайте в такий час - це збільшує ризик серцевого нападу

субота, 20 грудень 2025, 19:15

Все більше людей починають день з кави, відкладаючи сніданок. Дослідження з Mass General Brigham (Бостон) показало, що пізні сніданки підвищують ризик смерті та серцевих проблем, передають Патріоти України. Причина – порушення режиму харчування та пізн...