Кава у турці часто виходить невдалою, тому що не всі знають секрети приготування. Є чітка технологія, завдяки якій можна отримати по-справжньому ароматний та смачний напій, передають Патріоти України.
Найкращий вибір турки – мідна, в такій каву у Турції готують уже кілька столітьпоспіль. Напій із такої посудини смачніший. Джезва, як там називають турку, швидко нагрівається та довго зберігає тепло, а це важливо. Верх турки має бути максимально вузьким. Зупиніть вибір на невеликій ємності – на одну-дві чашки.
Для приготування кави слід використовувати тільки свіжу бутильовану воду. Оптимально помістити турку у розпечений пісок, але у домашніх умовах доведеться обмежитися повільним вогнем. Тоді напій збереже максимум ароматів.
Ідеально молоти кавові зерна безпосередньо перед варінням. Тому з цією метою треба придбати кавомолку. Зберігати каву краще у бляшаних або скляних банках, які щільно закриваються кришкою
В готову каву, крім молока чи вершків, можна додати трохи солі, кориці, свіжого імбиру, м'яти чи червоного перцю, щоб отримати нові відтінки смаку.
В Центрі громадського здоров’я України з посиланням на світові наукові дослідження пояснюють: чим менше алкоголю вживає людина, тим менше ризик розвитку у неї раку. Читайте в матеріалі ТСН.ua, чому алкогольні напої можуть стати причиною раку і кому вза...
Скажіть чесно, що ви уявляєте, коли чуєте слова «ручна робота»? Мабуть, щось вінтажне, затишне, зроблене з душею. І якщо це так, ви на правильному шляху. Бо вироби ручної роботи – це не просто речі, це історії, вписані у кожну деталь. А коли вони ще й ...