Як звільнити місце на телефоні, нічого при цьому не видаляючи - лайфхак для всіх

"Недостатньо місця", додатки, що гальмують - з цими проблемами рано чи пізно стикається кожен з нас. Тому потрібно розуміти, чим зайнята пам'ять телефону, і за якими програмами потрібно дивитися в три ока, передають Патріоти України.

Звучить очевидно, але найбільш швидкий і ефективний звільнити пам'ять на телефоні – видалити непотрібні файли. Це можуть бути фотографії та відео, непотрібні або рідко використовувані додатки, ігри і т. д. Однак що робити, якщо видаляти нічого або не хочеться? Є просте рішення.

Найшвидший спосіб звільнити місце на телефоні

Якщо ви активно "сидите" в Telegram, WhatsApp та інших месенджерах, ви, мабуть, помічали, що листуючись з друзями або гортаючи новинну стрічку, смартфон здійснює автоматичне збереження зображень і відео. Зроблено це для зручності, щоб не завантажувати ці дані повторно кожен раз, як ви відкриєте чат.

Втім, як наслідок цього, в пам'яті смартфона накопичується величезна кількість зайвої інформації, яка може розростатися десятками гігабайтів.

Для наочного прикладу: зайдіть на телефоні в налаштування, вивчіть розклад по сховищу – найімовірніше, Telegram чи ваш основний месенджер для листування займає декілька гігабайтів.

Процедура позбавлення від "мотлоху" в месенджерах називається "Очищення кеша". У Telegram його можна знайти в "Налаштування" → "Дані та сховище" → "Використання сховища" → "Очистити кеш Telegram".

Подібна чистка щомісяця гарантує повернення декількох Гбайт пам'яті. А найголовніше, що ви не втрачаєте доступу до файлів. Якщо потрібно, то вони прогрузятся повторно. Головне – не видаляти самі переписки і повідомлення.

Друга група додатків, що займає багато місця – програми для перегляду відео. До таких насамперед можна віднести YouTube і TikTok. За аналогією з месенджерами вони автоматично завантажують контент на ваш пристрій, щоб ви могли гортати стрічку без ривків.

  • Як очистити TikTok: запускаємо додаток → вкладка "Профіль" → "Налаштування та конфіденційність" → "Звільнення місця" → "Очистити кеш".
  • Як очистити YouTube: відкриваємо налаштування смартфона → розділ "Додатки" → вибираємо YouTube → "Пам'ять" → "Очистити".

І наостанок, багато місця на телефоні вимагають додатки для прослуховування музики від різних стрімінгових сервісів. Відбувається це через те, що користувачі завантажують пісні чи цілі альбоми на смартфон для відтворення їх в офлайні.

У випадку з Apple Music, щоб видалити завантажені пісні, виберіть в переліку додатків розділ "Музика" і натисніть "Редагувати". Таким чином можна видалити як всі пісні, так і пісні окремих виконавців.

А ви це знали? Коли треба солити картоплю під час смаження

субота, 27 липень 2024, 21:12

Хочете картоплю зі смачною золотою скоринкою? Для цього треба не тільки правильно обробити саму картоплю, а й своєчасно її солити, щоб не було ефекту вареного овоча, передають Патріоти України. У вас вийде хрумка скоринка, якщо ви посолите картоплю піс...

Лише спробуйте! Ось що слід пити на ніч, щоб швидко схуднути і позбутися живота

субота, 27 липень 2024, 17:48

Аби позбутися зайвої ваги без жодних зусиль, дієтологи рекомендують включити до раціону ці корисні напої, але варто пам’ятати, що вони не замінять повноцінного харчування, передають Патріоти України. Розповідаємо, які напої треба пити на ніч, щоб зайві...