Куряче м'ясо є дуже бюджетним, простим у приготуванні та смачним продуктом, який може бути основою для приготування бульйону, супу, салатів, котлет, відбивних. Дуже важливо – вибрати якісний продукт, краще використовувати не магазинний продукт для приготування страв.
Редакція FoodOboz ділиться корисною інформацією про те, які частини курки є небезпечними та чому, а також розповімо, чому не потрібно мити м'ясо перед приготуванням. Інформація була опублікована у виданні Рarenting.
Шкідливі частини курки:
1. Внутрішні органи
Вони вважаються найнебезпечнішою частиною курки, тому що вони страждають насамперед, якщо в курку потрапляють якісь паразити або хімікати. Тому їх не потрібно їсти, це стосується й печінки, яку часто використовують для приготування паштетів.
На думку фахівців, вона містить високий рівень холестерину та жиру. А також у ній можуть бути залишки хлору, які використовуються для надання несвіжим тушкам товарного вигляду. Тому перед вживанням потрібно обов'язково знімати шкіру з м'яса!
3. Крила
Це та частина курки, яка складається тільки зі шкіри та кісток, у них немає вітамінів та корисних елементів. Крім того, для приготування страви використовується велика кількість олій, приправ та жирів. Вони пришвидшують процеси старіння в організмі!
Чому не потрібно мити куряче м'ясо перед приготуванням
– Міністерство сільського господарства США застерігає від миття м'яса птиці. За словами заступника міністра безпеки харчових продуктів Мінді Браширса, це може бути дуже небезпечно, оскільки вважається, що миття птиці може перенести забруднення в ділянку навколо раковини. Для безпеки дуже важливе ретельне очищення та дезінфекція всього цього простору. Це також стосується всіх предметів, що контактували із сирим курячим м'ясом.
– Слід ще пам'ятати, що лише миття м'яса не позбавляє бактерій, що знаходяться в птиці. Для цього потрібна термічна обробка!
Вважається, що за статистикою навіть кожна друга курка, яка є у продажу, може містити хвороботворні бактерії. Особливо у зоні ризику люди з ослабленим імунітетом та діти. Британські дані показують, що отруєння бактеріями Campylobacter, наявними в птиці, є найчастішим харчовим отруєнням.
Осіння посадка редиски має безліч переваг, які принесуть гарний урожай та міцні рослини. Як саме треба правильно саджати редиску під зиму та які нюанси треба знати? РБК-Україна (проект Styler) пояснює, чому посадка редиски восени може стати ідеальним в...
Червоний буряк – корисний та смачний овоч. Однак, поряд з корисними властивостями буряк має серйозні протипоказання, може завдати шкоди людям з певними проблемами зі здоров’ям, передають Патріоти України. Кому не можна їсти буряк . - Людям із сечокам...