Кава - це не просто улюблений напій мільйонів, а й справжній джерело корисних речовин. Але чи всі види кави однаково корисні? Експерти впевнені: вибір правильного сорту та способу приготування може значно вплинути на ваше здоров’я, передають Патріоти України.
Кава містить антиоксиданти, які допомагають боротися зі шкідливими вільними радикалами в організмі, а також покращує концентрацію, підвищує енергію та може знижувати ризик деяких хронічних хвороб, як-от діабету 2 типу та деяких видів раку.
1. Зернова кава середнього обсмаження.
За словами дієтологів, кава середнього обсмаження зберігає найоптимальніший баланс антиоксидантів і не містить зайвих шкідливих речовин, які можуть з’являтися при дуже сильному обсмаженні.
2. Кава, приготована без додавання цукру та вершків.
Додатки часто нівелюють корисні властивості кави і підвищують калорійність напою. Чиста кава — це найкращий варіант для здоров’я.
3. Кава, приготована методом фільтрації (пуровер, френч-прес, кемекс).
Ці способи заварювання дозволяють зберегти максимум корисних речовин і водночас уникнути надлишку масел і шкідливих речовин.
Професор нутриціології Олена Мельник наголошує:
"Найздоровіша кава — це та, яку ви п’єте помірковано, без зайвих добавок і зі свіжообсмажених зерен. Вона не тільки бадьорить, а й підтримує імунітет та захищає клітини від пошкоджень."
Щоб кава приносила максимум користі, пийте її в першій половині дня, уникайте надмірної кількості і пам’ятайте про збалансоване харчування. А ще не забувайте пити достатньо води!
Висновок:
Корисна кава — це свіжообсмажена, середнього обсмаження, приготована без цукру і вершків, найкраще — за допомогою методів фільтрації. Такий напій не тільки покращить ваш настрій, а й допоможе зміцнити здоров’я!
Що обираєте ви: коротку стрижку, довге волосся, чілку чи кучері? Ваш вибір багато говорить про характер і внутрішній світ, передають Патріоти України. Жінки з короткою стрижкою — незалежні, наполегливі і не бояться бути в центрі уваги. Вони відкриті до...
Дослідження впливу кави на організм людини тривають багато років. Особливу увагу вчені приділяють зв’язку кофеїну з обміном речовин. За словами британських і датських науковців, концентрація кофеїну в крові відіграє ключову роль - і це, ймовірно, має г...