Незважаючи на те, що про користь кави відомо вже дуже багато, вчені продовжують відкривати переваги улюбленого багатьма напою. За словами експертів, отримати максимум бонусів для здоров'я можна, додавши в ранкову каву деякі спеції, інформують Патріоти України.
Однією з них є кориця, яка багата клітковиною, марганцем, вітаміном К, залізом і кальцієм. Люди використовували приправу з 2000 року до н.е., а в Середньовіччі лікарі застосовували її для лікування кашлю, артриту і болі в горлі. Сьогодні вчені виявили ще більше переваг спеції.
У дослідженні, опублікованому в BMJ, було виявлено, що регулярне вживання кофеїну допомагає запобігти розвитку серцевих захворювань. Хоча точний механізм дії поки неясний, доведено, що у тих, хто вживає кофеїн на регулярній основі, ймовірність серцевих захворювань на 15% нижче.
Кориця має аналогічну дію. За даними вчених з Пенсильванії, вживання спеції знижує закупорку артерій на 30%. Експерти радять щодня додавати в каву корицю, щоб отримати надійний інструмент для підтримки здоров'я серця.
За матеріалами ЗМІ
Мікрохвильова піч - зручний пристрій, але деякі продукти і матеріали небезпечно нагрівати, передають Патріоти України. 1. Яйця у шкаралупі Нагрівання цілого яйця у мікрохвильовці може призвести до вибуху через накопичення пари всередині. 2. Металевий ...
Багато покупців навіть не підозрюють, що звичне «масло» на прилавку може виявитися спредом або сумішшю рослинних жирів. Фахівці радять уважно перевіряти етикетку, склад і консистенцію, щоб уникнути підробок і зберегти здоров’я, передають Патріоти Украї...