Яка риба найкорисніша і при цьому найбюджетніша - відповідь експертки

Оселедець є найбюджетнішою і при цьому найкориснішою рибою, в якій є всі необхідні вітаміни та мінерали, а також вона є одним із найкращих джерел омега-3 жирних кислот та йоду, які необхідні організму кожного. Її можна їсти у вигляді закуски, а також додавати до салатів, передають Патріоти України.

Дієтологиня Світлана Фус розповіла в Instagram про користь оселедця, а також скільки і кому її можна їсти. "Оселедець є одним із найкращих джерел омега-3 жирних кислот. При добовій потребі від 1 до 1.5 г на добу, в 100 г оселедця міститься 2.4 г. Омега-3 жирні кислоти потрібні для повноцінного харчування, тому що не виробляються в організмі, як раз вони важливі для здоров'я. DHA, тип омега-3 жирних кислот, цінний структурний компонент мозку та сітківки ока. Відсутність достатньої кількості DHA може спричинити проблеми із зором", – розповіла Фус.

Фахівчиня додала, що DHA кислоти позитивно впливають на серцево-судинну систему з кількох причин: вони можуть викликати зниження тригліцеридів, підвищувати рівень холестерину ЛПВЩ, запобігати втраті еластичності артерій, ефективно зменшувати запалення, а люди, які регулярно вживають омега-3 жирні кислоти страждають від депресії.

Крім того, в оселедці міститься йод. 100 г цієї риби забезпечить практично половину добової дози цього необхідного для роботи щитовидної залози елемента. А ще оселедець містить потужні антиоксиданти: вітамін Е та селен. Обидві ці поживні речовини важливі для роботи імунної системи. Вони допомагають звести до мінімуму збитки, заподіяні вільними радикалами", – уточнила Фус. "У цій рибі є все те, заради чого ми з вами її і повинні їсти: мінерали, вітаміни, амінокислоти, корисні жири", – підсумувала Фус.

Лише спробуйте! Цей дешевий засіб усуне запахи в домі краще за будь-який освіжувач

субота, 6 вересень 2025, 17:10

Оцет - продукт, який є майже на кожній кухні, але його можливості виходять далеко за межі кулінарії. Багато господинь уже давно використовують його для прибирання: він змиває жир, видаляє накип і цвіль, пом’якшує тканини під час прання та навіть відляк...

Не відірватися! Як приготувати вдома кавовий сироп, щоб був смачніший за магазинний

субота, 6 вересень 2025, 12:30

Сироп, який ми додаємо у каву, можна досить просто і швидко приготувати вдома, щоб не витрачати на цього купу грошей у магазині чи кав’ярні, передають Патріоти України. До того ж смак цього сиропу буде не лише не гіршим, але і набагато кращим, адже ви ...