Яка вода потрібна для поливу квітів? Запам'ятайте це

Мало хто може похвалитися ідеальними домашніми рослинами або кришталево чистою водою з-під крана. Однак, всім хочеться поливати квіти так, щоб їм не нашкодити, передають Патріоти України.

На думку експертів, температура води для поливу квітів може коливатися межах 19-23 градусів. Холодна вода їм зашкодить і може викликати стрес. Це, в свою чергу, сповільнить ріст рослин або і зовсім їх погубить. Гаряча вода не підходить через можливу наявність в них домішок технічних масел. Також потрібно потурбуватися жорсткістю води, так як через неї пагони ослабнуть і припиниться цвітіння.

Як відстоювати воду для квітів

Найкраще для цих цілей використовувати фільтровану воду, однак цей варіант може вдарити по гаманцю. У зв'язку з цим, хорошою альтернативою може стати відстояна або кип'ячена вода.

Чи можна поливати квіти водою з-під крана? Можна, але її відстоювання займає близько доби. За цей час рідина вбере вуглекислий газ з повітря, що значно її пом'якшить. Закривати ємність категорично заборонено - так ви завадите випаровуванню хлору, який міститься в ній.

Що додавати у воду для поливу кімнатних рослин

Вода для квітів може бути поліпшена підручними засобами. Так, якщо додати лимонний сік або оцет, можна приготувати легкий кислий розчин для поливу. Також можна спростити своє життя, якщо купити в садовому магазині спеціальні засоби для пом'якшення води. Це дозволить використовувати будь-яку воду без зайвих зусиль.

Найгірші програми прання: Як ви псуєте свій одяг і переплачуєте за це

понеділок, 24 листопад 2025, 18:14

Ви роками користуєтесь одними й тими ж налаштуваннями пральної машини? Це звична помилка. Дізнайтеся, які дві програми прання шкодять вашому одягу і рахунку за електроенергію, а також як правильно налаштувати цикл, щоб одяг довше виглядав новим, переда...

Розставлено крапки над "і": Чи треба накривати каструлю кришкою, коли вариться суп, чи ні

понеділок, 24 листопад 2025, 17:50

Кожен, хто готує вдома перші страви, хоча б раз задавався цим запитанням: закривати каструлю кришкою під час приготування чи залишати суп відкритим. І професійні кухарі наголошують, що саме від цього залежить смак, аромат і прозорість бульйону. Та насп...