
М’ясо - важливе джерело білка, заліза та вітамінів групи B, але не всі його види однаково корисні. Деякі сорти й способи приготування можуть підвищувати ризик серцевих захворювань, онкології та проблем із травленням, передають Патріоти України.
Це — найшкідливіший вид м’яса. У ньому багато солі, жирів, консервантів і нітратів, які при термічній обробці утворюють канцерогени.
Регулярне вживання таких продуктів підвищує ризик раку шлунка, товстої кишки, а також гіпертонії.
У помірних кількостях воно корисне, але надлишок може шкодити серцю та судинам. Велика кількість насичених жирів підвищує рівень холестерину й ризик інфаркту.
Особливо небезпечно смажене чи копчене червоне м’ясо — під час готування утворюються токсичні сполуки.
Містить багато насичених жирів і калорій. Таке м’ясо сприяє набору ваги, а при обсмаженні — утворенню канцерогенів.
Продукти, вирощені з використанням гормонів або антибіотиків, можуть негативно впливати на печінку, імунну систему й гормональний баланс.
Яке м’ясо вважається безпечнішим
Шведські науковці зафіксували зв’язок між регулярним споживанням жирного сиру та нижчим ризиком розвитку деменції. За результатами довгострокового дослідження, люди, які щодня з’їдали щонайменше 50 грамів сиру з вмістом жиру понад 20%, рідше стикалися ...
Головними ворогами серця є жирна їжа, сидячий спосіб життя, куріння та алкоголь. Однак нові наукові дані свідчать, що фінансові труднощі - страх не мати можливості купити продукти або оплатити рахунки – "зношують" серце швидше, ніж шкідливі звички, пер...