Які частини курки не варто їсти: Поради фахівців

Курятину вважають доволі корисною для людського організму. Її особливо полюбляють шанувальники здорового способу життя. Однак, є в курятині частини, які краще взагалі не вживат.

За словами дієтологів, куряче м'ясо корисне хоча б тим, що нежирне. У 100 г м'яса лише 110 калорій. А ще воно дешевше за свинину та яловичину. Містить багато вітамінів та мікроелементів.

Але найшкідливішою частиною курки фахівці називають шкіру. У ній немає жодних вітамінів. До того ж, вона містить високий рівень холестерину та жиру. У курячій шкірі також можуть бути залишки хлору, які використовуються для надання несвіжим тушкам товарного вигляду.

Шкідливі також крила, адже це − самі кістки зі шкірою. Тому там немає жодних вітамінів та корисних елементів. А із нутрощів найшкідливішими називають курячі легені. Вони можуть містити такі бактерії, як лістерія, що погано піддається термічній обробці.


Коти чи собаки? Вибір домашнього улюбленця багато про що говорить - навіть про рівень інтелекту

неділя, 17 серпень 2025, 17:12

Психолог Деніз Гуастелло з Університету Керролла у Вісконсині проаналізувала поведінкові характеристики 600 учасників і дійшла висновку, що власники котів демонструють більш розвинене абстрактне мислення, креативність та самостійність. Вони також відзн...

Що їдять довгожителі? Продукт, який реально продовжує життя

неділя, 17 серпень 2025, 17:10

Людство століттями шукає секрет довголіття. Дослідження людей, які прожили понад 100 років, показують: ключова роль у цьому належить здоровому харчуванню, передають Патріоти України. Вчені виділили так звані «блакитні зони» — регіони світу, де люди жив...