Які фрукти не можна додавати в желе - воно ніколи не застигне!

Желе – це чудовий варіант десерту на будь-який випадок. Можна обрати один улюблений смак або поєднати декілька - вийде дуже ефектно. Для основи найкраще взяти фрукти. Але варто пам'ятати, що далеко не всі плоди поєднуються з желе. Маса просто не застигне, а продукти просто зіпсуються, передають Патріоти України.

Редакція FoodOboz розповість, які фрукти не підходять для приготування желе. Ви просто зіпсуєте продукти.Які продукти найкраще підходять для приготування желе:

  • молоко
  • не дуже міцний алкоголь
  • цукор

Продукти, з якими желе не застигає:

  • сіль
  • кислі продукти
  • вино

Також, варто пам'ятати, що далеко не всі фрукти підходять для приготування желе. Серед "ворогів" можна відзначити:

Тропічні фрукти.

Желе не застигне, якщо зробити його на основі ананасу, папаї або грейпфруту. Сюди також можна віднести лимон. В плодах містяться ензими, що призводять до руйнування желатину. А найбільш несприятливим для такого десерту є ківі.

Що робити, якщо дуже хочеться желе з тропічних фруктів

Для того, щоб десерт не розпадався – плоди потрібно ошпарити кип'ятком перед приготуванням. Це дієвий метод, який допоможе зберегти текстуру страви.

Розставлено крапки над "і": Експерти пояснили, чи варто вимикати Wi-Fi-роутер на ніч

четвер, 25 грудень 2025, 23:10

Домогосподарства, які намагаються зекономити на рахунках за електроенергію, попередили, що вимикати Wi-Fi-роутер на ніч - не найкраща ідея. Експерти пояснюють, що така "економія" може обернутися повільнішим інтернетом, додатковими витратами та навіть р...

Чому грибний суп може гірчити

четвер, 25 грудень 2025, 19:06

Найчастіше причина не в якості грибів, а в надмірному смаженні, особливо сушених білих грибів. Легке підрум’янення може зробити суп гірким, оскільки гіркота переходить у бульйон, передають Патріоти України.