Які інгредієнти можуть зіпсувати смак котлет: Досвідчені господарки назвали заборонені добавки до фаршу

Котлети – це універсальна страва під будь-який гарнір. Готувати котлети не складно, однак, якщо ви ще не досвідчена господиня, то можете припуститися низки помилок, через які страва не вийде ідеальною. Досвідчені кулінари розповіли, які добавки можуть зіпсувати ваші домашні котлети, передають Патріоти України.

Традиційно у фарш для котлет кладеться м'ясо, цибуля, яйця, спеції та розмочений у молоці хліб. Проте, котлети вийдуть набагато смачнішими та кориснішими, якщо в них не додавати яйця та хліб. Ви можете здивуватись, але це дійсно так.

А ось цибулі в котлетах має бути багато. На 1 кг м'яса беріть 600 г цибулі. Вона надасть котлетам соковитості та приємного аромату, на відміну від часнику, який тільки зіпсує смак страви.

Важливо, щоб цибуля в котлетному фарші була не сирою. Заздалегідь підготуйте її, карамелізуючи на сковороді з вершковим маслом. Досить протягом 15 хвилин протушкувати цибулю, потім перетерти через дрібне сито разом з м'ясом і натертим вершковим маслом. Масло надасть котлеті соковитість і буде її "тримати" під час смаження.Манку, борошно та натерту картоплю теж не бажано додавати в котлетний фарш. Для панірування можна використовувати вівсяні або кукурудзяні пластівці, подрібнені в кавомолці.

Щоб котлети вийшли соковитими, їх потрібно смажити у невеликій кількості рослинної олії на добре розігрітій сковороді. Або можна трохи обсмажити, а потім поставити котлети тушкуватися в духовку ще на 30-40 хвилин.

Врожаю не буде! Названо сорти картоплі, які не рекомендують садити українцям

субота, 22 лютий 2025, 19:06

Є такі види картоплі, які експерти в жодному разі не рекомендують садити, бо врожаю можна де дочекатися, передають Патріоти України з посиланням на РБК. Не рекомендовано висівати картоплю, яка дала мало урожаю минулого сезону. Перед висаджуванням бульб...

Не робіть помилок! Коли лаврове листя може зіпсувати страву

субота, 22 лютий 2025, 17:28

Лавровий лист – одна з найпопулярніших спецій, яку додають у супи, тушковані страви та соуси. Його аромат глибокий і насичений, але неправильне використання може зіпсувати смак страви, зробивши її гіркою. Варто розібратись, коли саме слід додавати лавр...