Котлети – це універсальна страва під будь-який гарнір. Готувати котлети не складно, однак, якщо ви ще не досвідчена господиня, то можете припуститися низки помилок, через які страва не вийде ідеальною. Досвідчені кулінари розповіли, які добавки можуть зіпсувати ваші домашні котлети, передають Патріоти України.
Традиційно у фарш для котлет кладеться м'ясо, цибуля, яйця, спеції та розмочений у молоці хліб. Проте, котлети вийдуть набагато смачнішими та кориснішими, якщо в них не додавати яйця та хліб. Ви можете здивуватись, але це дійсно так.
А ось цибулі в котлетах має бути багато. На 1 кг м'яса беріть 600 г цибулі. Вона надасть котлетам соковитості та приємного аромату, на відміну від часнику, який тільки зіпсує смак страви.
Важливо, щоб цибуля в котлетному фарші була не сирою. Заздалегідь підготуйте її, карамелізуючи на сковороді з вершковим маслом. Досить протягом 15 хвилин протушкувати цибулю, потім перетерти через дрібне сито разом з м'ясом і натертим вершковим маслом. Масло надасть котлеті соковитість і буде її "тримати" під час смаження.Манку, борошно та натерту картоплю теж не бажано додавати в котлетний фарш. Для панірування можна використовувати вівсяні або кукурудзяні пластівці, подрібнені в кавомолці.
Щоб котлети вийшли соковитими, їх потрібно смажити у невеликій кількості рослинної олії на добре розігрітій сковороді. Або можна трохи обсмажити, а потім поставити котлети тушкуватися в духовку ще на 30-40 хвилин.
З невеликими набряками ніг стикався, напевно, кожен – після важкого дня зʼявляються сліди від шкарпеток або взуття стає тісним, передають Патріоти України. Набряки можуть бути наслідком тривалого сидіння чи стояння або ж симптомом небезпечного захворюв...
Лимони — це екзотичні фрукти, які мають різноманітне застосування в кулінарних рецептах. Мало хто знає, що вони також діють як природний засіб для чищення. Завдяки простому «лимонному рецепту» ви легко і швидко очистите забруднену духовку, пише сайт Be...