Які кольори візуально розширюють кімнату - поради для ремонту

Здебільшого сучасні міські квартири не можуть похвалитись великим простором. Тому доводиться робити їх просторішими за допомогою різних хитрих прийомів, один з яких - фарбування у певні кольори, передають Патріоти України.

OBOZ.UA поцікавився порадами дизайнерів щодо того, які відтінки можуть візуально збільшити простір. Якщо зовсім спрощувати, то світлі та холодні тони частіше працюють на розширення, а теплі і темні – на звуження. Але і з цього правила є винятки. Ось десятка кольорів, на які варто звернути увагу, якщо вам перед вами стоїть задача зробити приміщення просторішим.

Темно-синій

І першим у списку йде темний відтінок. А все тому, що він добре працює зі світлими стінами. Його краще обирати для тієї однієї поверхні, яка буде акцентною, і розміщати на стіні, яку потрібно візуально відсунути. В такому разі він притягне до себе стільки уваги, що простір уже не так тиснутиме. Також на темно-синьому тлі можна "губити" меблі відповідних кольорів – вони зіллються з поверхнею, що теж працюватиме на розширення. Але такий колір навряд чи спрацює у темних приміщеннях.

Землиста охра

Складний відтінок охри з сірувато-зеленекуватим підтоном створює спокійну обстановку і добре працює із сонячним світлом. Він відбиває його і створює відчуття затишку. При цьому такий відтінок буде базовим, а не акцентним, тому в нього можна пофарбувати всю кімнату.

Кремовий білий

Всі відтінки білого, які складно назвати чистими, добре працюють із природним освітленням, візуально відсуваючи стіни та стелю. Неважливо, що ви оберете – колір яєчної шкаралупи, молочний, слонову кістку чи ваніль. Відтінки білого виглядають розкішно і при цьому створюють відчуття затишку.

Чистий білий

Цей безкомпромісний колір прийде на допомогу в кімнатах з браком світла. Він відбиватиме навіть найменший промінчик і створюватиме відчуття чистоти та простору. Його можна поєднувати із меблями та декором будь-яких, навіть найяскравіших кольорів. Відчуття затиснутості між стінами при цьому не виникне.

Темно-сірий

Попри свою погану славу, колір грозового неба насправді не стискає, а розсуває простір. Він добре працює з модними зараз мінімалістичними меблями і відтінками будь-якої складності. Для зовсім темних кімнат він підійде навряд чи, а от середня освітленість і світліше – це хороший варіант, щоби темно-сірий спрацював на візуальне збільшення приміщення.

Світло-сині відтінки

Це безпрограшна класика – всі ці кольори одночасно і світлі, і холодні, тому вони дають світлу наповнювати приміщення і посилюють його вплив. Але обирати меблі та текстиль в таку кімнату доведеться більш ретельно, адже світло-сині та блакитні кольори вимогливі, вони сильно впливають на візуальне сприйняття інших барв.

Морський зелений

Ще один темний колір, який працює на збільшення. Все за рахунок свого заспокійливого ефекту. Це природний відтінок, котрому найкраще підійдуть меблі та декор в еко-стилі. За рахунок природних фактур та натуральних матеріалів вони зроблять простір живим та теплим і при цьому візуально більшим.

Світло-зелений

Як і сині відтінки, зелені будуть дуже вимогливими до наповнення приміщення. Адже світло, відбиваючись від таких стін, набуватиме певного відтінку, який буде взаємодіяти з усіма предметами. Однак відчуття свіжості від розбіленого м’ятного чи лаймового не порівняти ні з чим. Вони наповнять кімнату прохолодним весняним повітрям і створять відчуття глибини простору.

Вугільно-чорний

Цей парадоксальний прийом особливо добре працює у найменш освітлених приміщеннях. Пофарбувавши стіни у чорний, ви створите ілюзію, що їх немає взагалі. При цьому кімната виглядатиме затишною, а світлі акценти, такі як предмети меблів та текстиль, полегшать сприйняття приміщення.

Тауп

Сіро-коричнева гама сприймається оком, як найбільш природна. І максимально нейтральна. Нейтральнішим може бути хіба що білий. Таке забарвлення стін наповнить приміщення повітрям і світлом і візуально розсуне стіни. У той же час, це абсолютно не ризикований вибір, бо такий колір поєднується із будь-чим.

Все дуже просто! Як приготувати натуральний дезодорант для чутливої шкіри

четвер, 26 вересень 2024, 23:10

Існує безліч рецептів приготування натурального дезодоранту, але цей цікавий тим, що в ньому, на відміну від інших, взагалі не використовується харчова сода, яка може викликати подразнення шкіри, передають Патріоти України. На сторінці Herbal Academy р...

А ви це знали? Скільки потрібно рухатися, якщо у вас сидяча робота - дослідження вчених

четвер, 26 вересень 2024, 18:48

Вчені підрахували, скільки вправ потрібно робити в день, щоб "компенсувати" сидячу роботу. Згідно з дослідженнями, до 40 хвилин фізичної активності щодня є правильним обсягом, щоб збалансувати 10 годин сидіння на місці, передають Патріоти України. Щопр...