Які коти найбільше прив’язуються до господаря - найдружелюбніші породи

Ви не любите котів? Ви просто не вмієте з ними дружити. Так кажуть ті, хто насправді знає, як подружитись із чудовим пухнастим створінням, не зазіхаючи на його незалежність. Втім, деякі породи котів все ж дещо більш схильні до контакту з людиною, передають Патріоти України.

Видання Daily Paws назвало топ-9 таких порід. А також розповіло, звідки береться привязаність котів до людей і як її розвивати.

Що змушує кішку бути лагідною?

Поведінка тварини починає формуватися у віці від 3 до 7 тижнів. Саме у цей момент уже можна помітити, яке кошеня виросте ручним та ласкавим, а яке – незалежним та відлюдькуватим. Якщо кошеня не знайомиться з людьми на ранньому етапі, воно, швидше за все, не виросте надто товариським. А негативний дитячий досвід взаємодії з двоногими сформує у тварини недовіру, яка у тій чи іншій формі зберігатиметься, навіть якщо вона отримає люблячого і терплячого господаря.

Загалом на ласкавість пухнастика можуть впливати кілька факторів.

Стать господаря

Дослідження показують, що коти віддають перевагу контакту з жінками. Все через те, що їм більше подобаються високі та м’які голоси. А от стать тварини при цьому значення не має, надзвичайно лагідними можуть бути велетенські коти, а нелюдимими і навіть агресивними – маленькі пухнасті кішечки.

Стерилізація

Некастрована тварина буде час від часу шукати любові десь в іншому місці – не на руках у своєї людини. Стерилізована не страждатиме від нереалізованого статевого інстинкту, матиме менше ризиків по здоров’ю, житиме довше і віддаватиме усю свою любов людям.

Вагітність

Кішка може реагувати на власну вагітність і народження кошенят дуже по-різному. Одні наполегливо шукатимуть допомоги та захисту у своєї людини, інші захищатимуть приплод із подвоєним ентузіазмом. Так чи інакше, якщо ви плануєте кошенят, знайте – рівень ласкавості вашої кицьки може змінитись досить помітно.

Голод

Якщо ваш кіт зненацька став з вами дуже люб’язним, зазирніть у його миску. Цілком можливо, ви забули його погодувати. Коти є природженими маніпуляторами і швидко засвоюють, що за приязну поведінку можна отримати більше їжі. Наприклад, випросити по трошки від кожного члена родини.

Вік

Як і люди, коти з віком починають страждати від хронічних захворювань, наприклад артриту. Для такої тварини ваші доторки можуть бути болісними. Через це муркотун може здаватись більш відчуженим, хоча насправді він любить вас так само, просто тепер змушений обмежити фізичний контакт.

Які породи найлагідніші

А ось і список порід, які найбільш схильні проявляти ніжність до людей. Вони найохочіше з усіх підуть на контакт і не проявлятимуть надмірної агресії.

Регдол

Це блакитнооке створіння відоме своєю здатністю розслаблятись на руках у людини. Регдоли обожнюють фізичний контакт і стараються завжди перебувати десь поблизу від своєї людини. Вони доброзичливі до всіх членів сім’ї, спокійні та врівноважені.

Мейн-кун

Велетенський кіт, схожий на рись, насправді в душі є маленьким кошеням, якому потрібні любов та увага. Мейн-куни часто обирають собі одну людину, яку люблять найбільше, але й інших домочадців увагою не обділяють.

Сіамська кішка

Сіамці обожнюють постійно бути поруч із людиною. Так що власнику такої тварини варто приготуватись до того, що особистого простору у нього сильно поменшає. Ці коти люблять бути в центрі уваги і доброзичливо ставляться навіть до інших тварин у домі.

Шотландська висловуха

Це доброзичливе та ніжне створіння, так схоже завдяки складеним вушкам на сову, стане вашою другою тінню. Скоттіш-фолди обожнюють перебувати поруч, але при цьому не нав’язуються людям. Хоча на фізичний контакт теж з радістю ідуть.

Бірманська кішка

На відміну від більшості котів, бірманці в захваті від спілкування з дітьми. Для щастя цим створінням потрібні любов та увага, навіть якщо вони дещо нав’язливі та часом неприємні фізично, як дитячі пустощі. А ще представників породи можна навчити бавитись іграшками, як собак.

Перська кішка

Рівень агресії персів чи не найнижчий серед усіх домашніх котів. Вони спокійні, доброзичливі і врівноважені, хоча і вельми сором’язливі, тому навряд чи вийдуть до ваших гостей. А от членам родини з радістю даруватимуть увесь свій час та увагу.

Бурманська кішка

Це жвава порода, яка полюбляє активні ігри. Найбільш щасливі бурми, коли у цих іграх з ними беруть участь люди. Чим більше золотоока тварина отримує уваги, тим більше повертає її назад у вигляді ніжності та ласки.

Сфінкс

Специфічна зовнішність лисих котів може здаватись декому дещо страхітливою. Насправді під цими складочками шкіри ховається добре і любляче серце. Сфінкс шукатиме тепла від своєї людини. Причому не тільки фізичного, але й душевного.

Бомбейська кішка

Попри свою схожість з дикими пантерами, бомбеї є ідеальними домашніми кішками. Вони доброзичливі, товариські, розумні та ласкаві. Ці тварини чудово адаптуються до способу життя свого власника і чудово ладнають з усіма членами родини – від малих до старих, а також іншими тваринами.

Психологічний тест! Оберіть соус і дізнайтеся, яких стосунків вам варто уникати

четвер, 25 квітень 2024, 18:15

Як відомо, ідеальних людей не існує і всім нам доводиться миритися з поганими сторонами своєї другої половинки. Однак для кожної людини існує недолік, який вона не зможе прийняти у свого партнера. Психологічний тест у картинці визначить, яка негативна ...

Це справді працює! Як відмити чайник від накипу без хімії - універсальні способи

четвер, 25 квітень 2024, 17:44

Якщо кип'ятити у чайнику нефільтровану проточну воду, з часом, на посуді починає з'являтися накип. Звичайним миючим засобом його відмити майже нереально. Але можна скористатись, одним з наступних методів, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz р...