Які коти не линяють? Названо максимально зручні породи для квартири

У домі, де є кіт, шерсть виконує роль і домашнього декору, і талісману на щастя, і навіть приправи до всіх страв. Боротись із пухнастими подаруночками практично неможливо, передають Патріоти України.

Кіт залишає їх повсюди знову і знову. Для людей, схильних до алергії, це може бути проблемою. Втім, є породи котів, які не линяють і підійдуть навіть тим, на кого наводить жах перспектива боротьби із шерстю, що обсипалась.

Сфінкси

Існує кілька порід, об’єднаних у групу сфінксів. Спільна для них усіх риса – повна відсутність шерсті. Першими були канадські. Цю породу, також відому як місячна кішка, вивели пів століття тому, закріпивши природну мутацію. Через відсутність шерсті сфінкси потребують додаткового тепла і тому дуже полюбляють фізичний контакт з людьми. Вони надзвичайно ласкаві та грайливі. І попри свою часто дуже серйозну зовнішність насправді добрі та приязні. Мінус групи порід в тому, що за ніжною шкірою сфінксів треба досить ретельно доглядати і не допускати, щоби тваринки мерзли.

Рекси

Ще одна невеличка група котів, які не линяють – це рекси (корніш-рекс, девон-рекс, тощо). Їхньою особливістю є шерстяний покрив без остьового волосся, тільки з коротеньким підшерстком, який завивається у милі кучері. Цей підшерсток практично не осипається. Рекси – грайливі та стрибучі коти, дуже ніжні до людей та інших домашніх тварин. А за величезні очі та вуха девон-рексів навіть називають котами-ельфами.

Орієнтальні коти

Ці космічні створіння з довгими носами і велетенськими вухами мають коротку, велюрову на дотик шерсть, яка майже не обсипається. Тому гладити їх можна безкінечно. Тим більше, що самі вони фізичний контакт полюбляють. Це активна порода, яка полюбляє постійно бути поруч з людиною, багато рухатись і грати. А ще орієнтали надзвичайно балакучі і з радістю відповідають, якщо до них звертаються.

Джерело: Обозреватель

Ви будете здивовані! Які продукти можуть замінити сіль при приготуванні різних страв

субота, 20 квітень 2024, 8:12

Сіль здається головним компонентом в кулінарії, без якого неможливо приготувати їжу гідної якості. Адже її додають щоб надати смаку всім першим стравам. Однак з різних причин багато хто відмовляється від її споживання, передають Патріоти України. Осно...

ТОП-2 способи, щоб макарони та рис не злипалися

субота, 20 квітень 2024, 7:12

Через те, що у рисовій крупі та макаронних виробах є велика кількість крохмалю, під час приготування може бути типова проблема - злипається страва. Кулінари радять скористатися двома перевіреними способами, щоб і рис, і макарони не перетворилися на гле...