Які породи котів найрозумніші - можуть навчитися виконувати команди

Інтелект кішки не так просто виміряти, як собачий, адже незалежні від природи створіння погано піддаються дресурі, передають Патріоти України.

Але все ж спеціалісти кажуть, що деякі породи можуть прекрасно розуміти тон людини і реагувати на нього, а часом навіть виконувати команди. Також котячий інтелект виражається у тому, наскільки пухнастики здатні адаптуватись до нових умов і взаємодіяти з новими людьми та іншими тваринами.

Видання Omlet назвало 7 порід, які відповідають цим критеріям найкраще. При цьому вроджений характер у всіх цих порід дуже різний і обрати собі друга серед них можна з будь-якими якостями.

Абіссинська кішка

Ця порода вирізняється впевненістю в собі, абіссинські коти точно почуватимуться господарями у вашому домі. Їх вважають розумними за любов до спілкування з людьми та іншими тваринами – аж до папуг. Будь-які ігри, які змушують їх придумувати способи вирішення різних задач, роблять абіссинів тільки щасливішими.

Сіамська кішка

Сіамці, певно, найрозумніші з усіх котів. Їх допитливий характер змушує їх досліджувати кожен куточок будинку. Вони ліпше за інших піддаються дресируванню і чимало власників блакитнооких красенів можуть похвалитись тим, що їхні улюбленці вміють виконувати трюки.

Бенгальська кішка

Ці товариські кішки в захваті від спілкування з людьми. Балакучість – одна з головних особливостей породи. Якщо нема кому "відповідати" на фрази і запитання, бенгал буде "розмовляти" сам до себе. Ці коти люблять стрибати та видиратись на висоти, досліджуючи своє оточення. Про них часто кажуть, що вони люблять воду і вміють приносити хазяїну кинуті їм іграшки.

Бірманська кішка

Бірманців часто описують, як котів із собачим характером за любов до спілкування і вміння швидко вчитись. Це дуже товариські кішки, які найкраще почуваються в товаристві, коли отримують багато уваги. Вони добре взаємодіють із дітьми та собаками.

Корніш-рекс

Допитливість – визначна риса цієї породи. Корніш-рекс з радістю дослідить кожен сантиметр вашої оселі, причому навіть у висоту. Їм дуже подобається грати в ігри та спілкуватися з людьми. Причому ці малюки не гребують навіть спеціально вимагати до себе уваги.

Саванна

Представники цієї породи дуже активні – дається взнаки близька спорідненість із дикими сервалами. Вони потребують тривалих ігор і навіть прогулянок на повідці, під час яких будуть пильно досліджувати весь простір навколо. Саванни обожнюють, коли їхньому розуму дають поживу.

Скоттіш-фолд

Шотландські висловухі люблять іграшки, над якими треба добряче подумати – це можуть бути дражнилки і навіть головоломки. Їм подобається спілкуватися зі своїми власниками, і вони обожнюють увагу. Тому самі закликають людей до ігор.

Дуже смачно! Рецепт картопляної піци на сковорідці

субота, 11 травень 2024, 12:10

Піца прийшла до нас з Італії, але за багато років вона прижилася і в Україні. З’явилося багато місцевих рецептів і різних варіацій її приготування. Сьогодні пропонуємо вам приготувати піцу в домашніх умовах за дуже простим, бюджетним і смачним рецептом...

Лише спробуйте! Маленька хитрість, яка зробить котлети неймовірно соковитими та м’якими

субота, 11 травень 2024, 11:09

Пухкі, смачні та соковиті — саме такими мають бути котлети. Досвідчені господині та кулінари знають, як треба зробити фарш, щоб ваша страва стала справжнім хітом. Це дуже просто. Зазвичай для котлет беруть яловичину або свинину. Рекомендується робити з...