Які продукти не можна варити або смажити - зникає вся користь!

Корисна, на перший погляд, приготована страва з поживних компонентів може бути абсолютно марною. Все це відбувається через термічну обробку, передають Патріоти України.

Буряк
Буряк містить багато фолієвої кислоти, яка є дуже цінною своєю користю. Але якщо довго відварювати овоч – близько 30 % цієї речовини втрачається. Тому для страв найкраще буде зовсім трохи проварити продукт.

Помідори

У помідорах є дуже корисні компоненти, такі як магній та цинк. При термічній обробці вони повністю зникають.

Болгарський перець

В болгарському перці надзвичайно велика кількість вітаміну С. Але термічна обробка знищує всю користь такого продукту.

Часни

Часник вважається дуже дієвим засобом у боротьбі з різноманітними вірусами. Але лише у сирому вигляді. Смажений часник може мати лише приємний аромат.

БроколіУ випадку з таким продуктом повністю усі вітаміни не зникають, але залишається від них лише 40 %.

Імбир

Імбир має у своєму складі вітаміни А, C, B1, B2. Але так, як і часник, термічна обробка – це лише розповсюдження аромату та знищення усіх поживних речовин.

Чи може кава продовжити життя? Жителі "голубих зон" знають відповідь

четвер, 21 серпень 2025, 23:10

Кава - не просто один із найпопулярніших напоїв у світі, а й важлива частина життя жителів так званих "голубих зон" - регіонів з найвищою тривалістю життя та відмінним здоров’ям. Чи приховують традиції заварювання кави секрет їхнього довголіття, переда...

Творить дива! Учені назвали дієту, що допомагає зберегти нейрони та пам’ять

четвер, 21 серпень 2025, 18:44

Пам’ять - одна з найцінніших функцій людини. Страх втратити здатність впізнавати близьких або пам’ятати важливі моменти змушує багатьох замислюватися про те, як зберегти здоров’я мозку, передають Патріоти України. Дедалі більше уваги вчені та лікарі пр...