Які продукти не можна варити або смажити - зникає вся користь!

Корисна, на перший погляд, приготована страва з поживних компонентів може бути абсолютно марною. Все це відбувається через термічну обробку, передають Патріоти України.

Буряк
Буряк містить багато фолієвої кислоти, яка є дуже цінною своєю користю. Але якщо довго відварювати овоч – близько 30 % цієї речовини втрачається. Тому для страв найкраще буде зовсім трохи проварити продукт.

Помідори

У помідорах є дуже корисні компоненти, такі як магній та цинк. При термічній обробці вони повністю зникають.

Болгарський перець

В болгарському перці надзвичайно велика кількість вітаміну С. Але термічна обробка знищує всю користь такого продукту.

Часни

Часник вважається дуже дієвим засобом у боротьбі з різноманітними вірусами. Але лише у сирому вигляді. Смажений часник може мати лише приємний аромат.

БроколіУ випадку з таким продуктом повністю усі вітаміни не зникають, але залишається від них лише 40 %.

Імбир

Імбир має у своєму складі вітаміни А, C, B1, B2. Але так, як і часник, термічна обробка – це лише розповсюдження аромату та знищення усіх поживних речовин.

Секрет досвідчених господинь! Чи потрібно зливати воду при варінні м’яса

субота, 20 квітень 2024, 6:09

М’ясо є досить суперечливим продуктом, оскільки останнім часом поширюється інформація про його потенційні шкідливі властивості. Зокрема, жирні сорти червоного м’яса сприяють набору ваги, появі проблем із серцево-судинною системою та утворенню пухлин, ...

Великодня головоломка: Спробуйте знайти 10 курчат за 14 секунд

субота, 20 квітень 2024, 5:40

Головоломки та оптичні ілюзії можуть спантеличити людей. Часто розв'язання деяких займає кілька секунд, тоді як інші можуть бути складнішими, ніж ви думаєте. Ця нова пасхальна головоломка, яка стала "вірусною" в мережі, потребує 14 секунд, щоб знайти н...