Які речі не можна залишати поруч з роутером - наслідки такого "сусідства" серйозні

Всі в курсі базових правил розміщення роутера в квартирі - пристрій найкраще розміщувати в геометричному центрі і бажано на великій висоті, щоб сигналу не заважали товсті стіни та інші перешкоди. Втім, й це ще не все, передають Патріоти України.

У цій статті розповімо, яку техніку і предмети не можна залишати поруч з безцінним пристроєм. Якісь із них можуть викликати збої в роботі самого роутера, інші ж – в роботі пристроїв, що знаходяться поблизу.

Які речі категорично не можна тримати біля роутера

Як відомо, електроніка створює електромагнітний шум, який може вносити перешкоди і порушувати роботу роутера. У стоп-лист входять:

  • холодильник,
  • мікрохвильові печі,
  • бездротові камери Wi-Fi,
  • Bluetooth-пристрої,
  • накопичувачі з USB,
  • карти з магнітною смугою.

Для наочного прикладу: компресор холодильника може створювати електромагнітне поле, яке буде впливати на роздачу інтернету. А якщо поставити роутер ближче до свого робочого місця – столу, на якому стоїть комп'ютер – то пристрій буде заважати роботі бездротової миші та інших Bluetooth-аксесуарів.

Також наполегливо рекомендується розміщувати роутери якомога далі від дзеркал. Це пов'язано з тим, що дзеркала створюють електромагнітні перешкоди, які заважають роботі роутера і знижують якість сигналу. Так, сигнал від роутера, розташованого за дверцятами шафи-купе зі дзеркалом, що на ньому висить, буде екрануватися.

Якщо ваш роутер стоїть у передпокої на столі, то потрібно прибрати з нього банківські чи знижкові карти. Інакше вони можуть легко пошкодитися і в підсумку стати непридатними для використання. Були випадки, коли бонусні і транспортні карти переставали працювати навіть через кілька годин знаходження поруч з роутером.

І останнє застереження – роутери не рекомендується ставити в безпосередній близькості від акваріума. Це пов'язано з тим, що вода, що знаходиться в акваріумі, може перешкоджати проходженню радіохвиль, які використовуються для передачі Wi-Fi сигналу. Крім того, акваріум створює підвищену вологість, яка може негативно впливати на електронні компоненти роутера.

Це така смакота! Намазка на хліб, після якої ви точно не будете голодні

п’ятниця, 14 червень 2024, 7:13

Смачно поснідати чи перекусити легко, коли є під рукою банка з квасолею. Якщо ви також любите швидкі рецепти, тоді цей вам також сподобається, передають Патріоти України. Потрібні такі:. Все готується просто, бо це ж намазка. Потрібно всі інгредієнти б...

Народні прикмети на 14 червня. Що українці традиційно робили на Єлисея Гречкосія, щоб здійснилося те, чого потребують, і дуже скоро

п’ятниця, 14 червень 2024, 7:05

14 червня за новим календарним стилем (27 червня - за старим) - день пам'яті пророка Єлисея. У народі день отримав назву Єлисей Гречкосій. 14 червня за старим календарним стилем - день пам'яті мучеників Юстина Філософа та інших, преподобного Агапіта К...