
Останніми роками пересічним городникам усе важче добитися від кущиків полуниці врожайності. Чи то клімат змінився, чи полуниця примхливіша стала. Втім, господарка з Вінниччини Олена Черкевич радить не засмучуватись, вчасно підживлювати ягоду і ділиться перевіреними сортами, які точно вас не підведуть, передають Патріоти України.
«Саме від сорту залежить смак і кількість ягід на кущику, їх розмір та термін достигання, — каже Олена Черкевич. — Придбайте саджанці полуниці відразу декількох сортів. В такому випадку ви підвищите опилюваність рослин, а, отже, і зав'язування плодів, а також матимете врожай протягом тривалого періоду, бо у відкритому ґрунті полуниця плодоносить з травня і до морозів.
Який би сорт полуниці ви не обрали, ваш вибір завжди буде правильним, адже не смачної полуниці не існує. Кожен сорт дивує і радує по своєму. Вирощування ягоди ранніх сортів може принести фінансові вигоди. Серед моїх фаворитів Розанна Київська — надранній сорт, достигає найпершим в середині травня. Коли інші сорти тільки квітнуть, на грядці у Розанни уже червоніють ягідки. Рання Азія вразить розміром ягоди з сірникову коробку, а середньостигла Великобританія має розмір курячого яйця, пізня Мальвіна порадує ягодою, коли всі інші сорти вже відплодоносять, а Альбіон дасть кілька врожаїв за сезон.
Зверніть увагу на новий сорт полунички Чорний принц — середнього терміну дозрівання. Ягоди інтенсивно забарвлені в темно-червоний колір, що і дало назву сорту. М'якуш теж темно-червоного кольору, класичний смак. Ягода досить щільна, що дає їй можливість не м'ятися при транспортуванні. Дуже врожайний сорт, причому врожайність збільшується з віком рослини. Відрізняється стійкістю до засух і морозних зим. Не потребує пересадки до 10 років, на 4-й рік зовсім не дає вусів, а кущ стає високий, величезний, з безліччю плодоносних рожків".
Хочете захистити свій організм без хімії? Секрет у простих продуктах, які, ймовірно, вже є у вас на кухні. Ось природні антибіотики, що допоможуть боротися з інфекціями та підвищать імунітет, передають Патріоти України.
Майже кожен, хто користується духовкою для приготування їжі, припускається поширеної помилкм, якої варто уникати, щоб обмежити споживання електроенергії, передають Патріоти України. Як пояснює британський Фонд енергозбереження, один із найпоширеніших с...