Які сорти полуниці точно вас не розчарують - поради городниці

Останніми роками пересічним городникам усе важче добитися від кущиків полуниці врожайності. Чи то клімат змінився, чи полуниця примхливіша стала. Втім, господарка з Вінниччини Олена Черкевич радить не засмучуватись, вчасно підживлювати ягоду і ділиться перевіреними сортами, які точно вас не підведуть, передають Патріоти України.

«Саме від сорту залежить смак і кількість ягід на кущику, їх розмір та термін достигання, — каже Олена Черкевич. — Придбайте саджанці полуниці відразу декількох сортів. В такому випадку ви підвищите опилюваність рослин, а, отже, і зав'язування плодів, а також матимете врожай протягом тривалого періоду, бо у відкритому ґрунті полуниця плодоносить з травня і до морозів.

Який би сорт полуниці ви не обрали, ваш вибір завжди буде правильним, адже не смачної полуниці не існує. Кожен сорт дивує і радує по своєму. Вирощування ягоди ранніх сортів може принести фінансові вигоди. Серед моїх фаворитів Розанна Київська — надранній сорт, достигає найпершим в середині травня. Коли інші сорти тільки квітнуть, на грядці у Розанни уже червоніють ягідки. Рання Азія вразить розміром ягоди з сірникову коробку, а середньостигла Великобританія має розмір курячого яйця, пізня Мальвіна порадує ягодою, коли всі інші сорти вже відплодоносять, а Альбіон дасть кілька врожаїв за сезон.

Зверніть увагу на новий сорт полунички Чорний принц — середнього терміну дозрівання. Ягоди інтенсивно забарвлені в темно-червоний колір, що і дало назву сорту. М'якуш теж темно-червоного кольору, класичний смак. Ягода досить щільна, що дає їй можливість не м'ятися при транспортуванні. Дуже врожайний сорт, причому врожайність збільшується з віком рослини. Відрізняється стійкістю до засух і морозних зим. Не потребує пересадки до 10 років, на 4-й рік зовсім не дає вусів, а кущ стає високий, величезний, з безліччю плодоносних рожків".

Чотири природні антибіотики, які знайдуться у вас на кухні - і зміцнять імунітет!

вівторок, 23 грудень 2025, 11:10

Хочете захистити свій організм без хімії? Секрет у простих продуктах, які, ймовірно, вже є у вас на кухні. Ось природні антибіотики, що допоможуть боротися з інфекціями та підвищать імунітет, передають Патріоти України.

Ви могли це не знати! Як зекономити електроенергію під час приготування їжі у духовці

вівторок, 23 грудень 2025, 10:49

Майже кожен, хто користується духовкою для приготування їжі, припускається поширеної помилкм, якої варто уникати, щоб обмежити споживання електроенергії, передають Патріоти України. Як пояснює британський Фонд енергозбереження, один із найпоширеніших с...