Які спеції не можна додавати у страви у великій кількості - будьте обережні з ними!

Спеції додають стравам особливого пряного смаку та аромату. Без них продукти будуть досить прісними. Але деякі приправи все ж потрібно додавати досить обережно, передають Патріоти України.

Редакція FoodOboz розповість, які спеції у великій кількості можуть зіпсувати смачні страви. Додавайте їх у декілька прийомів. Дуже обережно додавайте у страви наступні спеції:

Сіль

Без солі не обходиться приготування майже жодної страви. Вона дійсно додає гарного смаку продуктам. Але додавати її потрібно досить обережно, у декілька прийомів, щоб не перебити смак інших інгредієнтів.

Чорний перець

Мелений перець додає улюбленим стравам особливого пряного відтінку та теплоти. Але його надмірна кількість активізує ваші рецептори занадто сильно, і ви почнете кашляти або чхати.

Кмин

Вишуканий присмак кмину пасує до багатьох продуктів. Але для того, щоб покращити страву. а не зіпсувати, його має бути зовсім трохи.

Мускатний горіх

Така спеція підходить і для десертів, і для солоних страв. Варто пам'ятати, що ця пряність у надмірній кількості можна додавати небажаної гіркоти продуктам.

Кориця

Корицю часто використовують для випічки або напоїв. Якщо додасте дуже багато такої спеції у страву – їжа буде надто солодкою.

Пийте каву правильно: Коли вона працює, а коли шкодить кишківнику

субота, 12 липень 2025, 13:05

Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...

Візуальна загадка, яку не може розв’язати 95% людей: Знайдіть тріснуте яйце за 10 секунд

субота, 12 липень 2025, 11:50

Гадаєш, у тебе гострий зір і ти помічаєш усе? Перевір себе! Перед тобою візуальний тест, з яким 95% людей не справляються за 10 секунд, передають Патріоти України. На зображенні — десятки яєць. Одне з них має маленьку тріщинку. У тебе лише 10 секунд, щ...