Які супи готують в інших країнах: ТОП-3 смачні рецепти для різноманітності

На вихідних чимало господинь намагаються балувати свою родину незвичними стравами. Якщо ви втомилися від українського борщу або горохового супу, рекомендуємо звернути увагу на супи з країн Європи, передають Патріоти України

Мінестроне

Мінестроне - страва італійської кухні, легкий суп із сезонних овочів, іноді з додаванням макаронів або рису. Основними інгредієнтами є бобові, цибуля, селера, морква, бульйон і помідори (або томатний соус).

Інгредієнти: часник (5 зубчиків), петрушка (1 пучок), біла квасоля (150 г), томатний соус (500 г), бульйон (1 літр), зелений горошок (100 г), оливкова олія (50 мл), розмарин (1 ч. л.), лавровий лист (1 шт.), ріпчаста цибуля (1 шт.), морква (1 шт.), цибуля-порей (1 шт.), селера (3 стебла), твердий сир (30 г).

Приготування:

Попередньо можна зварити м'ясний бульйон.

Заздалегідь відварити квасолю (окремо від інших овочів).

Всі інші овочі ретельно промити під проточною водою, очистити від шкірки. Порізати цибулю, цибулю-порей, моркву і селеру.

У сотейник влити олію, покласти туди порізані овочі, додати цілі зубчики часнику, лавровий лист, зелений горошок і сухий розмарин. Протушкувати овочі на повільному вогні 15 хвилин.

Додати до протушених овочів томатний соус, бульйон і зварену квасолю, сіль і спеції за смаком. Перемішати і варити ще 15 хвилин.

Перед подачею прикрасити суп зеленню і тертим сиром.

Буйабес

Буйабес - страва французької кухні, багатокомпонентний рибний суп, характерний для середземноморського узбережжя Франції. Є оригінальним провансальським рибним супом, найбільш поширений у Марселі.

Інгредієнти: риба (500 г), мідії, креветки, кальмари та ін. морепродукти (400 г), часник (6 зубчиків), чорний перець (5 горошин), картопля (3 шт.), помідор (4 шт.), цедра лимона (1/2 шт.), сухе біле вино (1 склянка), лавровий лист (3 шт.), цибуля (1 шт.), спеції, сіль.

Приготування:

Підготувати рибу і морепродукти - почистити, прибрати кістки, якщо креветки в панцирі, їх також необхідно очистити. Рибу можна окремо зварити або зробити на пару.

Помідори помити, очистити від шкірки, нарізати кубиком.

Картоплю промити, очистити від шкірки.

Часник і цибулю також почистити і дрібно нарубати.

Натерти цедру лимона.

Взяти сковорідку з глибоким дном (або каструлю), нагріти її, на маслі обсмажити до рум'яного стану дрібно нарізані часник і цибулю. Потім додати туди помідори, картоплю, цедру лимона, спеції і лавровий лист. Обсмажити близько 5 хвилин, перемішуючи.

Влити склянку вина і воду (1-2 склянки) і продовжити тушкувати до готовності картоплі (близько 15 хвилин).

Покласти в суп підготовлені морепродукти і рибу, протушкувати їх до готовності.

Подавайте ваш буйабес гарячим.

Айнтопф

Айнтопф (букв. "один горщик") - блюдо німецької кухні, що замінює собою першу і другу страви. У цій страві варяться в одній ємності практично всі продукти, які є під рукою.

Інгредієнти: яловичина (400 г), ріпчаста цибуля (2 шт.), морква (1 шт.), картопля (2-3 шт.), печериці (100 г), червона сочевиця (1 склянка), підкопчені мисливські ковбаски (1-2 шт.), брюссельська капуста, брокколі або цвітна (100 г), рослинна олія (2 ст. л.), вода (1,5 л), кмин (2 щіпки), сіль і перець - за смаком, петрушка - для подачі.

Приготування:

Для приготування цього супу знадобиться велика каструля (близько 2-3 л мінімум) з товстим дном.

Сочевицю перебрати, промити в декількох водах.

Яловичину промити, нарізати середніми шматочками величиною в 2-3 см, а потім обсмажити прямо в каструлі з рослинною олією. Помішуючи, гасити близько 8-10 хвилин.

Помити всі овочі.

Почистити і нарізати кубиком цибулю і моркву. Додати їх тушкуватися до м'яса.

Гриби нарізати тонкими пластинками. Коли трохи протушкуються цибуля і морква, додати гриби. Перемішати, додати сіль, кмин і перець.

Залити овочі з м'ясом окропом, довести до кипіння і тушкувати ще 45 хвилин.

Всипати сочевицю, перемішати і варити ще 15 хвилин.

Почистити картоплю, нарізати середнім кубиком, додати в суп разом із мисливськими ковбасками, нарізаними кільцями. Варити ще 15 хвилин.

В самому кінці додати асорті з брокколі, брюссельської та цвітної капусти, проварити ще буквально 3-5 хвилин.

Перед подачею посипати свіжою зеленню.

Чим замінити олію при заправці вінегрету - проста хитрість, яка зробить страву смачнішою

неділя, 28 квітень 2024, 9:07

Господині, які звикли готувати вінегрет за класичним рецептом, завжди використовують звичайну соняшникову олію для заправки, передають Патріоти України. Однак існує ще варіант оригінальної заправи, яка допоможе змінити смак звичної страви на краще. Для...

Це буде смакота! Два інгредієнти для маринаду, які врятують навіть переморожену рибу

неділя, 28 квітень 2024, 8:30

Переморожену рибу можна приготувати. Навіть, якщо вона стала трохи рихла. Риба може бути смачною, адже не є зіпсованою. Просто через об’єктивні умови зберігання та термін змінилась текстура м’яса риби. Врятувати страву допоможе маринад, передають Патрі...